Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur

Octopus gezien?

Ben jij recentelijk octopussen tegengekomen in de Noordzee, de Zeeuwse Delta of de Waddenzee? Meld het! Je helpt Auke-Florian Hiemstra bij zijn onderzoek.

Auke-Florian Hiemstra van Naturalis Biodiversity Center is voor zijn onderzoek en een al snel te verschijnen artikel op zoek naar recente waarnemingen van de octopussoorten zoals de Gewone achtarm (Octopus vulgaris) en de Kleine achtarm (Eledone cirrhosa) in de Noordzee, de Zeeuwse Delta en de Waddenzee. Ook waarnemingen in de Noordzee buiten het Nederlandse deel (NCP) zijn bijzonder welkom.

Vanwege klimaatsverandering wordt verwacht dat octopussoorten vaker en langer in de Noordzee moeten verblijven. Een stijgende trend in waarnemingen van deze soorten blijkt echter niet uit de data van Stichting ANEMOON, ondanks de toegenomen waarnemersinspanning van MOO-duikers op de Noordzee.

Auke-Florian vraagt nu ook andere duikers of zij octopussen hebben gezien en natuurlijk hoopt hij dat alle duikers, maar ook vissers, goed uitkijken naar deze soorten. Waarnemingen kunnen worden doorgegeven aan anemoon@cistron.nl.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief