Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Nog steeds niet naar Tholen

De ‘maandag duikdag’ brengt Duikreporter Leendert naar de Zeelandbrug. Wat gaat hij zien? Jonge sepia’s? Zeepaardjes?

Grrrrrr, de Haringvliet brug is weer open maar nu is de Heinenoordtunnel dicht. De vakantie is ook nog eens een keer voorbij dus ik verwacht extra drukte en files op de omleidingen richting Tholen. De best optie is toch weer de N57 en dan maar naar de brug. Gelukkig is het mooi weer en waait er slechts een licht briesje. Het is ergens tussen 13:00 en 13:30 LW dus ik besluit eerst een driftduikje te doen met de videocamera en dan een macroduik te doen op de kentering. Ik ben dus ruim voor de kentering aanwezig maar 2 duikers zijn net het water uit gekomen. Even later verschijnt een bekend Fiatje. Marion stapt uit om haar flessen te vullen. Ze gaat later een duikje maken op de kentering. Ik ga inmiddels te water. het stroomt inderdaad nog lekker maar niet zo hard dat je er niet tegenin kunt zwemmen. Ik ga proberen weer bij de pijlers uit te komen, dan hoef ik dat eind niet te lopen. Ik zwerf eerst ondiep wat rond, hopend op misschien wel een lipvis maar helaas. Dan de diepte maar in en stokjes afspeuren (zeepaardjes?) en kijken of we nog een zeebaars kunnen filmen. Dat laatste lukt niet want ze blijven te veel op afstand. Een dikke paling schiet ineens voor me omhoog maar verdwijnt snel in de verte. Afgezien van een paar kreeften is er dus niet zo veel boeiends te filmen (een bewegend onderwerp is toch wel het minimum), zelfs geen babysepia. Enigszins teleurgesteld kom ik er weer uit. Inmiddels wordt het al aardig druk. Peter van Bragt staat naast me met zijn enorme camper. Hij is al bijna klaar om te water te gaan. Marion en buddy volgen al snel. Ik eet toch eerst even een boterham voordat ik weer een volle fles omgord en naar de waterkant sjok. Gezien de toch wat tegenvallende drukte loop ik naar de tweede trap. Daar is op dit moment niemand. Ik ben nog maar het op weg of een babysepia kruist mijn pad.

20230821_001P8214650-123481

Hij/zij is een centimetertje of 4 en niet van mij gediend. Ik ben lekker met het diertje bezig als plotseling 2 duikers in beeld verschijnen die over me heen dreigen te walsen. Ik zoek het snel een paar meter verder. Gelukkig kom ik snel daarna nog een sepia tegen maar deze is net uit het ei gekropen zo te zien en misschien 1-2 cm groot. Toch zwaait hij al dapper met zijn mini armpjes om mij schrik aan te jagen.

20230821_043P8214693-123481

20230821_042P8214692-123481

Ik ben de lompe duikers alweer vergeten. Als mijn lamp leeg is wordt het tijd om terug te gaan en na ruim 70 minuten sta ik weer op de kant. Ik sta net bij de auto als Paul voorbij komt. Hij had mij nog een appje gestuurd of ik misschien zin had om te gaan duiken (niet gezien om onduidelijke reden). Zonder een afspraak te maken hebben we dus toch “samen” een duikje gemaakt.

Totale duiktijd: 138 minuten. Watertemp.: 20 graden

20230821_035P8214685-123481

20230821_057P8214707-123481

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief