Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Op zoek naar een nieuwe plek

Locatie Tholen – Vuilnisbelt

 

Wat doe je als het prachtig duikweer is en je favoriete duikstekken zijn afgesloten? Leendert besluit om een voor hem nieuwe locatie aan een testduik te onderwerpen…

Eindelijk is het weer eens echt mooi weer! Duikweer dus. Maar er is wel een kleine domper. Mijn favoriete duikplaatsen: Sint-annaland en de Zeelandbrug zijn afgesloten. Ik moet op deze mooie vrijdagmorgen dus op zoek naar een alternatief. Na wat wikken en wegen (Zuidbout, Heerenkeet) besluit ik de Vuilnisbelt eens te proberen. Ik ben er nog nooit geweest moet ik bekennen. Vanwege de doorgetrokken A4 zit ik zo op Tholen en binnen een uur sta ik voor het pad naar de duikplaats.

20150410_032__DSC3633Het is hier prachtig! Een natuurgebied met veel vogels aan de ene en een mooi strand aan de andere kant. Het is wel een eindje lopen naar de trap die naar het water leidt maar dat mag de pret niet drukken. Even later sta ik in het water en maak mijn spulletjes gereed. Ik check mijn kompas en duik onder. Ik ben op jacht naar patronen, de opdracht voor de volgende Aquashot avond, dus ik ga naarstig op zoek naar , in eerste instantie, zeeapppels. Als je ergens patronen kunt fotograferen is het wel op een zeeappel. Die vind ik helaas niet maar ik probeer dan maar een familielid: de zeester.

 

 

 

20150410_049__DSC3653

De eerste foto is OK maar de volgende veel te donker, en de derde en vierde etc. Ik snap er niets van. De flits staat aan, ik heb alles thuis nog getest, wat kan er mis zijn. Pas na 20 minuten tobben, ik heb het eigenlijk al opgegeven, kom ik er achter dat ik de flitser in de z.g. test stand heb gezet. In deze stand kun je het pilot lichtje en de batterij testen maar maar de flitser zelf is geblokkeerd. Nadat ik de flitser in de juiste stand heb gezet gaat het een stuk beter. Ik verdenk mezelf ervan ook de vorige duik de flitser in die teststand te hebben gelaten want nu krijg ik ondanks de snoot een flinke bak licht op mijn onderwerp. Probleem opgelost maar het heeft me wel kostbare tijd gekost. Bij een watertemperatuur van 9 graden houd ik het toch niet veel langer dan 45 minuten vol en enigszins onbevredigd kom ik weer boven. Mijn missie is zeker nog niet geslaagd.

 

20150410_040__DSC3644De duikplek zelf bevalt trouwens prima. Er is veel en gevarieerd leven. Vooral de dikke plakken gele (brood?)spons vallen op. Verder kom ik een millennium slak en een vlokslak tegen. Ik heb deze plek nog niet uitgebreid bekeken maar deze duik smaakt in ieder geval naar meer.

Dit bericht delen

Leendert Smit
Leendert Smit

Ik woon in Rotterdam en begon met duiken in 1991 met een NOB opleiding en schopte het tot 3* duiker. In 2004 kocht ik mijn eerste onderwatercameraset (Nikon Coolpix), enkele jaren later gevolgd door een Canon S3. Aanvankelijk nam ik onderwaterfotografie niet zo serieus totdat ik een tweedehands Ikelite-set voor een Nikon D90 overnam. Ik fotografeer voornamelijk in Nederlandse wateren, Zeeland en de Zevenhuizerplas, maar ik heb ook trips gemaakt naar Egypte, Filipijnen, Maldiven en Amerika (zee van Cortez, Bahama's).

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *