Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Handen af van fuiken!

Elk jaar gebeurt het weer – fuiken van Zeeuwse vissers worden vernield of leeggehaald. Of je nu voor of tegen fuiken bent, vernielen en leeghalen is geen optie en is strafbaar.

Foto: Lia van Nieuwenhuizen

De NOB ontvangt regelmatig meldingen van Zeeuwse beroepsvissers over vernielde of leeg gehaalde visfuiken. Ook nu is dat weer het geval!

Beroepsvissers hebben een vergunning voor het vissen en verdienen hun brood op de plekken waar wij duiken. Als duiker moet je dit respecteren en dus van de fuiken afblijven. Of een fuik legaal is, zie je aan de boeien die erboven drijven. Ongemarkeerd vistuig is niet toegestaan en kan je melden bij de politie – ook dat is geen vrijbrief voor vernielen.

De duikgemeenschap, wij met z’n allen dus, wordt op deze vernielingen aangekeken. Ook al zal het slechts een enkeling zijn die zich aan deze praktijken schuldig maakt. Zie jij dat iemand een fuik kapot snijdt? Spreek die persoon er dan op aan.

Kom je in Zeeland per ongeluk in vistuig vastzitten en is lossnijden de enige oplossing, meld de schade in dat geval altijd bij de Waterpolitie Zeeuwse Stromen op 0900-8844. Op je eigen aansprakelijkheidsverzekering is dergelijke schade vaak gedekt.

De beroepsvissers houden rekening met de sportduikers. Houd jij als duiker dan ook rekening met hen?

Ook lezen: Het kreeftenseizoeen is begonnen – Marloes Otten ging mee met een kreeftenvisser, die haar precies uitlegt en laat zien wat hij wel en niet mag vangen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief