Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Materiaal

Nieuw: Weefine, Sealife DC2000 en Hugyfloat

Welke nieuw materiaal is er op foto- en videogebied te vinden? Wij hebben compact camera nieuws van Sealife, naar wens aan te passen drijfarmen en een compacte ringlamp voor je opgedoken.

Weefine Ringlamp: verlichting direct bij de lens
WeeFine-Ring-Light-67mmVoor fotografen en filmers die meer licht op de macro-onderwerpen willen hebben, maar geen zin hebben in gesjouw met grote lampen of flitsers, is er goed nieuws. De nieuwe Weefine ring light is een lamp die makkelijk op iedere 67 mm poort of adapterring kan worden gemonteerd. Op vol vermogen heeft de lamp een brandtijd van ongeveer één uur waarbij hij continu 1000 lumen kan leveren. De lamp is overigens ook in stappen dimbaar, waardoor je het licht naar wens kunt doseren en de brandtijd kunt verlengen. Hiervoor biedt de lamp vier opties, 100%, 75%, 50% en 25% vermogen.  Voor de voeding maakt de lamp gebruik van een 18650 batterij of 3 AAA batterijen. De batterij en lader worden meegeleverd in de verpakking. Het gebruik van ringverlichting is in het macrowerk in de bovenwaterfotografie niet onbekend, onder water zijn we hier nog een stuk onbekender mee. Ringverlichting zorgt voor een fraaie egale verlichting zonder schaduw. Wij zijn nu al benieuwd naar je resultaten.

Sealife DC2000:  veelbelovende compact camera
sealife-dc2000-compact-cameraVolgens de fabrikant de meest geavanceerde Sealife camera ooit! Een compact camera die is uitgevoerd met een SONY 20 megapixel 1 inch type sensor met Full HD 1080p video en geschikt voor JPEG en RAW beeldformaten. Misschien wel het belangrijkste, de DC2000 is een volautomatische camera die je eveneens manueel kunt gebruiken. Wel zo fijn als je een compact camera wilt hebben die je maximale grip op het eindresultaat geeft. Het onderwaterhuis is een typisch Sealife huis, polycarbonaat en volledig in rubber gecoat. Niet alleen maar aangebracht voor het design, maar ook voor extra bescherming tegen schokken van buitenaf. Natuurlijk is de behuizing ook uitgerust met de bekende “pianoknoppen” die samen met de grote draaiknop voor een vlekkeloze en eenvoudige bediening moeten zorgen. Niet onbelangrijk, de camera is van zichzelf waterdicht tot 18 meter waardoor je bij een beetje water in je onderwaterhuis niet direct in de stress hoeft te schieten.

Hugyfloat: bepaal zelf het drijfvermogen van je armen
HugyFloat_systeemarmHugyfot heeft met de HugyFloat een drijfarm weten te maken die geheel naar eigen wens is aan te passen. Door de opbouw die bestaat uit segmenten, die je zelf kunt uitbreiden, kan je eenvoudig een drijfarm samenstellen met het drijfvermogen dat je voor jouw set nodig hebt. De polycarbonaat armen zijn leverbaar in twee verschillende diameters, small en large, waarbij de large versie over de grootste luchtkamer en het grootste opwaarts drijfvermogen beschikt. Alle elementen beschikken over dezelfde lengte. Wat je nodig hebt is een begin en einddeel en het gewenste aantal tussenstukken die je door middel van schroefdraad aan elkaar kunt bevestigen. Schroeven en drijven maar!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief