Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken

Nieuw rif

Gek op duiken als we zijn, gaan we nogal een keer van de ene duikstek naar de andere op zoek naar het onbekende. Het gebeurt meerdere keren dat we bijzondere ontdekkingen doen.

Inmiddels zijn in de afgelopen jaren meer dan 200 oude ankers in de baai van St. Eustatius gevonden, ooit een van de grootse havens in de wereld.  ‘Onze’ gids, en eiland-archeoloog, Ruud doet eigenlijk niets anders dan wroeten in de grond en duiken naar oudheden. In het weekend werkt hij als duikgids voor ons – mooie baan heeft hij toch!

Angelfish_311

Eventjes geleden kwam Ruud de duikschool binnen rennen, nog enthousiaster dan hij altijd al is. «Een nieuw rif met twee oude ankers», was zijn verhaal. Dezelfde dag nog lagen we op dit nieuwe rif op een kilometer of twee uit de kust. Anker één, check, tweede anker, check. Een stukje verder een enorm Engels anker, Ruud werd gek! Inmiddels hebben we verschillende keren op dit rif gedoken en de anker-teller staat nu op vijf. Waar rook is, is vuur maar de kisten met gouden dukaten hebben we nog niet gevonden.

Statia3_DoubleWreck_school

Behalve de ankers is het rif bijzonder doordat het zich in het echte open water bevindt. Scholen Barracuda’s en Konijnvissen voelen zich hier thuis en (bijna) gegarandeerd kom je de mooiste van allemaal tegen: de Gekroonde Engelvis.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief