Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Nieuw bij ONK Onderwaterfotografie: categorie Zoet water

Een nieuw element in het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie is de zoetwatercategorie. Deze categorie telt niet mee voor het overall kampioenschap, maar je kunt wel kampioen ‘Zoet water’ worden.

duikers bij zoet water

Drie wedstrijddagen
Op zaterdag 13 mei, zaterdag 20 mei en zaterdag 17 juni zijn de drie wedstrijddagen voor het Zoetwaterkampioenschap. Je kunt voor deze wedstrijd in elke openbare Nederlandse zoetwaterplas terecht, en je kunt ook na zonsondergang foto’s maken. Als je er maar voor zorgt dat je foto’s op de wedstrijddag om 23.59 uur bij de wedstrijdwerkgroep binnen zijn.

Onderwerp van de foto
Voor het Zoetwaterkampioenschap mag je één van de vijf reguliere ONK-categorieën kiezen: Macro, Visportret, Groothoek met duiker(s), Groothoek zonder duiker(s) of Thema. Verder gelden alle voorwaarden zoals voor het ONK Onderwaterfotografie. De categorie Zoet water is wel verplicht voor deelname aan de teamwedstrijd.

Deelname
Je kunt alléén aan het Zoetwaterkampioenschap deelnemen of tegelijkertijd ook aan het ONK met de reguliere categorieën. Voor de reguliere categorieën geldt dat je alleen op de wedstrijddagen 13 mei en 17 juni foto’s mag maken. De regels voor het Zoetwaterkampioenschap zijn te vinden in het reglement voor het ONK Onderwaterfotografie. Deelname aan alleen het Zoetwaterkampioenschap is kosteloos, je betaalt wel € 2,50 inschrijf- en administratiekosten.

Korting voor NOB-leden
NOB-leden krijgen € 2,50 korting op de inschrijving. De kortingscode is te vinden in Onderwatersport Magazine die op dinsdag 7 maart bij de leden op de deurmat valt.

Inleveren van de foto’s
Alleen de foto’s die aan het Zoetwaterkampioenschap meedoen, mogen op de wedstrijddag tot 23.59 uur via wetransfer bij de wedstrijdwerkgroep worden ingeleverd. De foto’s voor het Zeeuws Kampioenschap en het reguliere ONK worden op de twee wedstrijddagen in Bruinisse ingeleverd.

Selectie wedstrijdfoto
Vóór zaterdag 24 juni 2017 23.59 uur geef je door welke foto je wilt laten deelnemen aan de wedstrijd. Hiervoor gebruik je het Excel-sjabloon dat op de website van het kampioenschap is te downloaden.

Vanaf 1 maart start de inschrijving voor de wedstrijden. Kijk voor meer informatie op www.fotokampioenschap.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief