Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

WK 2021 – Dit gebeurde er op dinsdag

De dinsdag kenmerkte zich als officiële trainingsdag, maar meer nog als een dag van vette pech voor het Nederlandse videoteam.

Vette pech ja! Op deze eerste officiële duikdag (training!) ging het voor het Nederlandse videoteam goed mis. Assistent Robert komt na de eerste oefenduik van de boot op de kade en stapt in een diepe kuil, die hij niet zag vanwege de duikspullen die hij in zijn handen had. Met de ambulance wordt hij naar het lokale ziekenhuis gebracht – zijn knie is helemaal kapot. Daarna wordt hij overgebracht naar het ziekenhuis op het hoofdeiland, waar hij wordt geopereerd. Nu is het wachten tot hij terug naar Nederland kan, aldus Marjo Blokvoort. Robert, wij wensen je veel beterschap en sterkte.

En Johannes, hoe kan hij verder zonder zijn model en assistent? Hij mag ‘gewoon’ meedoen met de wedstrijd, met een grote maar: de organisatie zal een lokale veiligheidsduiker aanwijzen, maar die is er echt alleen voor de veiligheid – de duiker mag niet als assistent en model fungeren.

Trainen…

Je zou door deze ellende haast vergeten dat het een officiële trainingsdag was. Op zo’n dag gaat het precies zoals het ook tijdens de wedstrijd zelf zal gaan. Met alle deelnemers tegelijk richting duikcentrum, geheugenkaarten formatteren, camera laten verzegelen en een controlefoto maken. Pas bij het inleveren van de kaarten wordt de zegel weer verbroken.
Zowel in de ochtend als in de middag wordt er gedoken. Er blijk op de duikplaatsen een aardige stroming te staan, een extra uitdaging voor de deelnemers.

Onderstaande foto’s van Adam Hanlon van Wetpixel geven  je een indruk van de dag.

Naar het WK Journaal 2021

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief