Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Nederlandse duikinstructeur op Bonaire overleden

Op Bonaire is zondag een Nederlandse duikinstructeur overleden nadat hij tijdens de duik bij Karpata in problemen zou zijn geraakt. Zijn buddy heeft vergeefs geprobeerd hem te redden.

Karpata_Bonaire_gele steenNa een melding van de buddy zijn de hulpdiensten direct een zoekactie gestart. Op basis van informatie van de buddy wordt vermoed dat zijn lichaam op grotere diepte terecht is gekomen.

Erik Doornbos was begin 2016 naar Bonaire gegaan en werkte voor Stay and Dive Bonaire.
Wij wensen zijn familie, vrienden, buddy en de duikschool veel sterkte toe.

Voor de lezers van dit bericht hebben wij een vriendelijk verzoek: speculeer niet over de oorzaak, ook uit respect voor alle betrokkenen!

Update 20 uur: Meer info vind je op RTV Noord.

2 reacties

 1. Bij een duikongeval op Bonaire is afgelopen weekend een 22-jarige man uit Holwierde om het leven gekomen. De man werkte als manager en instructeur bij het duikresort Stay and Dive in Kralendijk op Bonaire.

  Het resort wordt gepacht door Gerard Oijnhausen van duikschool New Atlantis uit Sappemeer. Hij spreekt van een noodlottig ongeval. ‘Erik werkte sinds een jaar voor ons op Bonaire. Hij deed eigenlijk alles, van de boekhouding tot het onderhoud van de appartementen. En hij was één van onze duikinstructeurs.’

  Vrije duik
  Erik maakte zondag een zogeheten ‘vrije duik’ met een vriend toen het mis ging. Ze doken in eerste instantie op een diepte van vijftig meter. Vervolgens zijn ze afgezakt naar een diepte van een meter of zeventig. Daar ging het plotseling mis’, aldus Oijnhausen.

  Noodlottig ongeluk
  Oijnhausen houdt het op een noodlottig ongeluk. ‘Erik is vermoedelijk in de problemen gekomen door stikstofnarcose. Qua beleving en verschijnselen te vergelijken met dronkenschap. Het wordt ook wel ‘dieptedronkenschap’ genoemd en kan optreden bij dieptes vanaf zo’n dertig meter. Het kan iedere duiker overkomen.’

  Buddy
  Het lichaam van de onfortuinlijke duiker is nog niet geborgen. ‘Zijn buddy heeft nog geprobeerd om hem te redden, maar op een dergelijke diepte is dat niet eenvoudig. Uiteindelijk heeft hij Erik los moeten laten’, vertelt een geëmotioneerde Oijnhausen. Het lichaam ligt vermoedelijk op een diepte van zo’n 120 meter. De marine is inmiddels een zoekactie gestart.

  Bijeenkomst
  Op de duikschool in Sappemeer wordt dinsdagavond een bijeenkomst georganiseerd in aanwezigheid van vrienden. ‘Om stil te staan bij de dood van Erik, maar ook om uit te leggen wat er precies is gebeurd.’ Donderdag vertrekt Gerard Oijnhausen naar Bonaire in de hoop dat het lichaam van Erik alsnog geborgen wordt. ‘De zee heeft mooie dingen, pracht en praal, maar de zee mag niet alles hebben.’
  Door: RTV Noord

  REAGEREN
 2. Verschrikkelijk. Sterkte voor alle betrokkenen!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief