Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Nieuws

Nederlands succes in Marseille!

De 41ste editie van het befaamde Festival Mondial de l’Image Sous-Marine werd afgesloten met een uniek Nederlands succes. Edward Snijders won goud!

palmDe 41ste editie van het festival is afgesloten – 4 dagen film, een fotoexpositie en 60 exposanten hielden de bezoekers bezig in het Parc Chanot congrescentrum in Marseille. Het prachtige weer was er debet aan dat de eerste 2 dagen rustig verliepen, maar daarna ging het los!
Toch bleven er vragen ten aanzien van de chaotische programmering van de films, meldt onze reporter ter plaatse: een selectiecommissie leek lukraak in een doos met films gegrepen te hebben, zonder zich ervan te vergewissen of de geselecteerde film wel aan de minimumeisen van een film voldeed.
Er werden vele prijzen gegeven, maar uiteindelijk ging het toch om de hoofdprijzen: de Palme d’Or voor de beste films en foto’s.

Bij de foto’s was er een gouden palm voor de serie van de Zwitser Michel Lonfat. Ook het portfolio van de Italiaan Filippo Borghi werd met goud beloond. Jonas Thormar, een Deense mariene bioloog/fotograaf, won de gouden palm voor de beste foto.
Bij de categorie lange films bleven de prijzen in Frankrijk: brons voor Le monde de Glace, zilver voor Conquerant le Crab Royal van een voor Arte/ZED door Micolas Gabriel geproduceerde film en de Palme d’Or voor Remy Tezier met Attaque de requins à la Reunion.
Bij de korte films was er – voor het eerst in de 41-jarige geschiedenis van het festival – een uniek Nederlands succes: filmmaker Edward Snijders won de Palme d’Or met zijn film Bonaire Bonanza.

Beelden volgen later

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief