Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken

Miss Scuba – Van fotoshoot tot natuurbehoud

Van 10 tot en met 25 november wordt in Maleisië de Miss Scuba International verkiezing gehouden. Rianne Laan is druk met de voorbereidingen, waarin gelukkig ook plek is voor de natuur.

Aangezien ik het grootste gedeelte van de tijd in het buitenland zit, was het een beetje improviseren qua voorbereidingen voor mijn deelname aan Miss Scuba. Gelukkig kun je tegenwoordig natuurlijk heel veel wel online regelen, zoals een garderobe samenstellen via Vinted. Perfect dat je zoveel mooie kleding tweedehands kunt vinden en nog beter voor het milieu ook! Afgelopen maand was ik in Nederland en ben ik officieel gekroond tot Miss Scuba Netherlands 2023-2024 door National Director Nanny Verwey-Nielen. Aangezien Miss Scuba een paar jaar niet is doorgegaan mogen er dit jaar twee kandidaten per land komen en ga ik samen met Danique van Holstein (Miss Scuba Netherlands 2022-2023) en Jessica Wohrmann (Miss Scuba Belgium 2023-2024) dit avontuur aan. We hebben er alle drie super veel zin in!

— Perfect dat je zoveel mooie kleding tweedehands kunt vinden en nog beter voor het milieu ook! —

Natuurlijk zijn fotoshoots een belangrijk onderdeel van een missverkiezing en voor de officiële foto’s voor mijn deelname kon ik terecht bij Lucien Kroon Fotografie in Alkmaar. Hij heeft zelf ook wel gedoken en snapte mijn passie voor het onderwaterleven dus helemaal. Voor mij was het de eerste keer dat ik zoiets deed, maar Lucien en Tessa, de visagiste, hebben me supergoed geholpen en we hebben een heel leuke middag gehad met mooie foto’s als resultaat!

Klimaatverandering

Een nieuw onderdeel bij Miss Scuba dit jaar is dat iedere kandidaat een filmpje moet maken dat betrekking heeft op klimaatverandering. Ik had het geluk dat ik in oktober heb samengewerkt met het filmteam van Bahari-tvshow, een tv-programma in Oost-Afrika over de zee en marine conservation. Dit was superleuk om te doen en 10 dagen lang werkte alles mee, van walvissen vlak langs het eiland, tot perfect weer en schildpadjes die uitkwamen. Ik bedacht dat het een leuk idee zou zijn om mijn werk in natuurbescherming van een zeereservaat te koppelen aan klimaatverandering zodat ik veel van de beelden die we geschoten hebben, zou kunnen gebruiken. Het filmteam van Bahari vond het een leuk idee en hebben me geholpen met het in elkaar zetten van een filmpje. Omdat het een nieuw onderdeel is, weet je niet zo goed wat er verwacht wordt, maar zelf ben ik tevreden en ik ben natuurlijk heel nieuwsgierig naar de filmpjes van de andere kandidaten.

— Ik kijk ernaar uit om als ocean ambassador een positieve bijdrage te leveren aan de bescherming van onze oceanen —

En zomaar ineens is het dan al bijna zover en vertrek ik al heel snel naar Maleisië. Via Facebook en Instagram is er al wat contact met de meiden die voor andere landen komen en iedereen is ontzettend enthousiast en gemotiveerd om er een geweldig tijd van te maken samen. Ik kijk er erg naar uit de andere meiden te ontmoeten en samen twee weken lang te genieten van de onderwaterwereld daar en een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de bescherming van onze oceanen als ocean ambassadors!

In haar volgende blog zal Rianne vertellen over haar ervaringen in Maleisië. Haar avonturen rondom Miss Scuba zijn ook te volgen op Facebook (Miss Scuba Netherlands) en Instagram (@missscubanetherlands).

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief