Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Een hele missie

Maak kennis met Rutger Geerling. Hij combineert het maken van een duikreportage op Gran Canaria met een gezinsvakantie. Zou dat kunnen?

“Waar ben ik aan begonnen?” is het eerste dat door me heen schiet als ik eindelijk de auto heb volgeladen. Het leek zo’n prachtig idee halverwege vorig jaar: lekker met de kinderen bijna drie weken naar het prachtige Gran Canaria om een beetje quality time te combineren met een fraaie reportage voor Duikmagazine. Dat andere Canarische wonder El Hierro bleek een paar jaar terug geweldig onder water, boven water trouwens ook, maar Gran Canaria is één van de meest veelzijdige eilanden van Europa, voor strandbakkers én natuurliefhebbers – en onder water moet het ook wel goed zitten. Toch?
Met die instelling sta ik dus nu te staren naar een haast door z’n wielen zakkende Peugeot stationwagen met als eindbestemming Schiphol. Tja, twee kinderen in de luiers, een volledige set bovenwaterfotoapparatuur, een bijna complete duikset en een zwaar koffertje volgepropt met onderwatercamera. Dat gaat nog leuk worden bij het inchecken.
“Veertien kilo mijnheer, dat is veel  te zwaar mijnheer”,  daar begint het al, maar mijn karma blijkt gunstig vandaag want als ik op mijn vriendelijkst meld “ik reis op een gesponsord ticket, als het goed is mag ik extra handbagage meenemen”, gaat er na een kort “oh ja” een kleurig Transavia labeltje extra handbagage omheen. “Het is een rechtstreekse vlucht, dus fijne reis allemaal!”. Ging het altijd maar zo soepel.
Ach, en zo’n vlucht met twee hyper kids in een afgesloten ruimte vol met interessante mensen en andere kinderen. Daar hebben we het maar even niet over, collega-ouders weten waar ik het over heb. We zijn aangekomen, we hebben een heerlijk appartement, en voor de eerste fanatieke duikweek ook nog eens vlak bij het duikmekka van het eiland, het Marine Reserve van Arinaga. Maar eerst nog even een dagje uitpuffen en met de kids het lokale strand onveilig maken in dit alleraardigste dorpje zonder massatoerisme. Onder water komt snel!

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief