Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Met je SSI duikschool naar de Costa Brava – Een goed idee?

Vakantie en een duikopleiding combineren? Ja, dat kan heel goed. De Spaanse Costa Brava is een prachtige bestemming om met je duikschool naartoe te gaan.

Rob van der Kuyl ging op uitnodiging van SSI Benelux mee op een studiereis naar de Costa Brava. Negen SSI Training Centers verkenden de mogelijkheden bij vijf Spaanse duikcentra.

Hoe mooi is het met je duikschool op vakantie te gaan en tegelijkertijd je opleiding of specialty af te maken of misschien wel een hele nieuwe opleiding te starten? En dan ook eens in een andere omgeving met warmer water met mooi onderwaterleven, wrakken, grotten, een andere cultuur en lekker eten en drinken? Het kan aan de Costa Brava!

Een duik in de mogelijkheden

Voor SSI (Scuba Schools International) was dit de aanleiding om op onderzoek uit te gaan. Met het toerismebureau en de samenwerkende duikscholen van de Costa Brava werd dit idee vanuit SSI Benelux en SSI Spanje bij verschillende duikscholen in Nederland en België neergelegd, stuk voor stuk duikscholen die allemaal een breed scala aan opleidingen verzorgen en ervaring hebben met duikreizen. Het resulteerde in een week van Catalaanse cultuur opsnuiven, lekker eten en drinken, accommodaties en duikscholen bezoeken en natuurlijk de nodige duiken maken om ook de onderwaterwereld goed te verkennen.

Tom Dalebout, SSI Benelux

“Mijn insteek was om de Training Centers mee te nemen en ze kennis te laten maken met de Costa Brava. Kijken naar de mogelijkheden voor duiken, overnachten, cultuur en de innerlijke mens. Op basis van deze ervaring kunnen ze andersoortige trips en dus de duikers iets nieuws (aan)bieden.”.

Ook vakantie voor niet-duikers

Tijdens de studiereis werd niet alleen gekeken naar mogelijkheden voor een duikvakantie of een gecombineerde vakantie/duikopleiding. Minstens zo belangrijk was of een dergelijke trip ook aantrekkelijk is voor meereizende niet-duikende familieleden. Want wat is er naast het duiken nog meer te doen? Genoeg, zo bleek, je kunt er volop actief bezig zijn, zoals zwemmen, (kite)surfen of suppen. Maar de niet-duikers kunnen ook culturele uitstapjes naar musea maken, stadswandelingen doen, wijnproeverijen bezoeken, karten, enzovoort. Of natuurlijk op het strand liggen!

Goed idee!

Met jouw SSI duikschool naar de Costa Brava, een goed idee? Jazeker! Cultuur, ontspanning, lekker eten en drinken, duiken en duikopleidingen, al deze activiteiten kun je heel goed combineren aan de Costa Brava.

Wat denk je? Heb jij wel oren naar een duikopleiding aan de Spaanse Costa? Neem dan eens contact op met één van de Nederlandse of Belgische duikscholen die samen met SSI op onderzoek uit zijn gegaan, en informeer wat zij voor jou hierin kunnen betekenen. Want duiken aan de Costa Brava is absoluut een geweldig idee! En SSI duikscholen zijn ook aan de Costa ruimschoots te vinden.

Brian van TODI Academy is enthousiast over de mogelijkheden aan de Costa Brava:
“Ik weet nu al dat ik in 2024 tweemaal een trip naar de streek ga plannen. Eentje in juni en eentje in oktober.”

Deelnemende SSI Training Centers

De volgende duikcentra kunnen je meer vertellen over de combi duiken leren en vakantie aan de Costa Brava: Dive2Adventure in Hoogersmilde, Scubaworld in Arnhem, Herman Lieven in Den Bosch, One2Dive in Oosterhout, Scublue in Rijswijk, DiveSenses in Breda, Let’s Dive in Roelofarendsveen, TODI Academy in Beringen of Galicia in Aarschot.

SSI Training Centers aan de Costa Brava

In het kader van de duikreis van de SSI Training Centers naar de Costa Brava is er gedoken met de volgende Spaanse duikscholen. Klik op de link voor meer informatie over het aanbod van deze duikcentra voor elke duiker: Triton Diving in Llfranc,  H2O Diving Center in Palamós, Aquàtica Illes Medes in L´Estartit, Xaloc Diving Center in L’Estartit en Scuba Alegre in Sant Pere Pescador.

De trip was voor de deelnemende duikscholen ook een moment om de onderlinge samenwerking te versterken. Mark Bruijnis, Dive2Adventure, zegt hierover:
“Met de groep mensen die met deze trip mee was, hebben we ook goed kunnen sparren over toekomst, verleden en heden. Wie doet wat op welke manier en waarom? Hiervan kunnen we allemaal ‘leren’ en uiteindelijk de duiker een geweldige ervaring geven: bij SSI Training Centers in Nederland, aan de Costa Brava of elders.”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief