Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Max Smit – Kids Dive Camp: “Helemaal supergaaf!”

Datum 18 t/m 23 februari
Locatie Zandvoort

Als de kids binnenkomen, stuiven ze meteen door naar het zwembad. “Wow… dat is best diep!” roept Coen (8 jaar) meteen. “Mogen we al omkleden?” vraagtTennessee (9 jaar) direct.

Maar nee, eerst krijgen ze nog een uitleg wat de bedoeling is. Daarna gaan ze natuurlijk het water in, in duikuitrusting voor hun eerste duikervaring. Het wordt een topmiddag met deze Zandvoortse waterratten!

Bij Scuba Republic in Zandvoort vindt in de voorjaarsvakantie het Kids Dive Camp plaats: proefduiken voor kids vanaf 8 jaar. Een groot succes! De aanmeldingen stromen binnen en de hele week is het druk met kids, die staan te trappelen om het duiken te proberen. Maar… eerst krijgen ze een uitleg en pas daarna gaan ze het water in.

kdc2“Dit gaat toch niet heel lang duren hè?!” vraagt Coen als hij en de andere kids klaar zitten voor wat uitleg. Wiebelend probeert hij op te letten op het verhaal van de instructeur, maar steeds dwalen zijn ogen af naar het zwembad. Gelukkig mag hij zich al snel gaan omkleden. “Mag ik al het water in?” roept nu ook Tennessee. Nog voordat de persluchtuitrusting en de instructeurs in het water liggen, zwemmen de kids al rond. Ze zijn niet meer te houden!
kdc3
Met de uitrusting op hun rug en de automaat in de mond kan het duiken nu echt beginnen. Wat zijn die jongens slim! Ze snappen meteen wat ze moeten doen en al snel zitten ze vrolijk onder water. Grote ‘oké’-tekens en blije gezichten en natuurlijk willen ze meer. Echt rondzwemmen, lol trappen en het diepe deel van het zwembad in. En met de instructeurs zitten ze al snel in het diepe deel. Geen enkel probleem dat ademen onder water. Naja… soms loopt er water in je masker of bots je tegen iemand aan. Voor deze waterratten is het gewoon lol trappen met de toypedo’s en met de frisbee. Die kids schieten door het water en het lijkt wel alsof ze het al veel vaker gedaan hebben.

kdc4Na een half uur komen ze buiten adem boven water. “Mogen we weer onder water?” vraagt Boet meteen. “Ik ga nog even duiken, hoor!” roept Tennessee. Het kost de instructeurs moeite om de kids boven water te houden. Zelfs als de persluchtsets op de kant liggen, willen de jongens het water nog niet uit. Ze zwemmen gewoon door, duiken onder met hun vinnen aan masker op. Pas als het echt niet anders kan, klimmen ze het zwembad uit. “Dit was echt helemaal supergaaf!” roept Tennessee en ook Boet en Coen zijn nog helemaal niet klaar met het duiken.

kdc5
Met natte haren en met hun normale kleren aan gaan ze weer naar buiten. “Dit was echt gaaf!” mompelen ze nog en de vaders hebben folders van het sealteam meegenomen. Deze waterratten komen zeker nog terug bij Scuba Republic… Ook de rest van de kids voor het Kids Dive Camp gaan een toptijd tegemoet in het water en onder water.kdc1

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief