Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Materiaalwijzer | De nieuwe duiker

Wat voor duiker ben jij? Amilco, distributeur van premium merken, heeft voor elke duiker de beste materialen. Ook als je nog niet zo heel lang duikt! Dit keer: tips voor nieuwe duikers in Nederlands of Belgisch water.

Amilco Benelux distribueert binnen de Benelux duik- en snorkelmaterialen van premium merken zoals Suunto, Oceanic, Bare, Zeagle, Atomic Aquatics, Hollis, Stahlsac en Oceama.

Heb jij het duiken ontdekt? Geweldig! De wereld onder het wateroppervlak ligt voor je open  – van de plas bij je om de hoek en Zeeland tot tropische zeeën en koude wateren. Tijdens je duikopleiding heb je geleerd om binnen de grenzen van je opleiding en ervaring te duiken en je grenzen te verleggen door leuke specialty’s en andere vervolgopleidingen te volgen. Dat is niet alleen heel erg leuk, maar het geeft je nog meer mogelijkheden om bijzondere plekken te verkennen en ervaring op te doen.

Een goede duikuitrusting

Als duiker, of je nu net begint, gevorderd bent of extreme duiken maakt, moet je kunnen vertrouwen op je duikmaterialen – die zijn je levensader.  Loop een willekeurige duikwinkel in en je wordt overdonderd door de vele keuzes die je hebt. Natuurlijk, de winkelmedewerker zal je met alle liefde informeren en adviseren zodat jij kunt duiken met een uitrusting die past bij jou, de duiken die je maakt, en de plekken waar je nu en in de toekomst wilt duiken.

Om je al een beetje op weg te helpen heeft Amilco Benelux, de distributeur van premium duikmaterialen voor elke duiker, een paar tips voor je – met deze materialen zul jij als beginnende duiker met vertrouwen de onderwaterwereld in Nederland en België gaan ontdekken – comfortabel en veilig!

Masker, snorkel en vinnen

Een goed masker mag natuurlijk niet ontbreken. De Oceanic Duo, verkrijgbaar in diverse leuke kleuren, is een masker dat op vrijwel elk gezicht past. De siliconen rand sluit goed op de huid af en geeft je een prachtig overzicht van de onderwaterwereld. Niet alleen om mee te duiken, maar ook om mee te snorkelen, altijd leuk tijdens een oppervlakte-interval of op een duikloze dag.
Combineer het masker met de Oceanic Arid snorkel met een siliconen mondstuk (ligt prettig in de mond!), de semidroge top én een waterloosventiel zodat je eventueel water in de snorkel ook snel weer kunt lozen.
Met de Oceanic Viper 2 vinnen met hun grote en vooral niet te zware blad en ruime voetpocket kom je goed vooruit.

Duikkleding

Een duikpak is werkelijk onmisbaar in het Nederlandse water. De  temperatuur van het water is in ons lokale water immers flink lager dan de gebruikelijke lichaamstemperatuur van 37 graden. In een Bare Revel 7 mm voor de mannen en een Bare Elate 7 mm voor de vrouwen zul je comfortabel duiken. Het materiaal is flexibel zodat je het pak niet alleen eenvoudig aan en uit kunt trekken, maar je ook boven en onder water alle bewegingsvrijheid hebt.
De neopreen accessoires zijn minstens zo belangrijk, je wilt geen warmte verliezen: op de Bare S-Flex duikschoenen (in 5 of 7 mm) met hun antisplipzool en handige rits loop je met vaste tred naar de instap, de Bare S-Flex handschoenen met hun comfortabele pasvorm en antislipmateriaal op de palmen houden uiteraard je handen warm, maar je hebt ook goede grip. En vergeet vooral de kap niet – via je hoofd verlies je warmte het snelst – precies wat je niet wilt!

— Warm, comfortabel en flexibel —

Ademen en drijven

Onmisbaar! Een goede ademautomaat die de temperatuur van het Nederlandse water in zomer en winter aankan. Met de Oceanic Alpha 10 Set (inclusief octopus) heb je alles wat je nodig hebt, om veilig en comfortabel adem te halen. Leuk detail: bij de set krijg je niet alleen een tas voor de set, maar ook een tasje voor je duikcomputer.

En dan het trimvest. Dat moet in opgeblazen toestand uiteraard voldoende drijfvermogen bieden om je veilig boven water te houden. En je wilt je drijfvermogen onder water nauwkeurig kunnen regelen – omlaag (en dan niet als een baksteen) en omhoog (niet als een raket) wanneer jij dat wilt, en neutraal om met gepaste afstand van de bodem te genieten van je duik. Met de duurzame en robuuste Oceanic Atmos met gewatteerde rugplaat en verlengde ondersteuning voor de lendenen lig jij stabiel in het water. In de loodzakken voor kun je in totaal 9 kg lood meenemen en achterop is plek voor nog eens 4,5 contragewicht.

Duikinfo

Een duikcomputer mag niet ontbreken. Met de gebruiksvriendelijke en goed afleesbare Suunto Vyper Novo zie je in een oogopslag alle belangrijke informatie die je tijdens de duiknodig hebt. Dit instrument is geschikt voor gebruik met lucht en nitrox . Wil je op een later moment dat je ademgasvoorraad ook draadloos in de computer wordt weergegeven, dan kun je er alsnog een flesmodule bij aanschaffen.

Licht!

Licht tijdens de duik is ook fijn: overdag om de kleur terug te halen, in het donker om licht in de duisternis te brengen. De Oceama Whale (1000 lumen) is een handige handlamp voor gebruik in Nederlands water.  Op vol vermogen brandt hij tot twee uur.

Natuurlijk, dit zijn suggesties. De merken van Amilco bieden volop keuze uit duikmaterialen voor elke duiker, ook voor beginnende duikers. Ga vooral eens langs bij een van de vele dealers in Nederland en België en bespreek je wensen, laat je adviseren, voel de materialen en als het even kan, probeer ze eerst eens uit. Bij diverse dealers zijn hier mogelijkheden voor. Ook voor andere noodzakelijke materialen en leuke accessoires van Suunto, Oceanic, Bare, Zeagle, Atomic Aquatics, Hollis, Stahlsac, Oceama  kun je bij de duikwinkels terecht.

Amilco wenst je mooie duiken!

Interesse? Voor deze en andere producten van Bare, Suunto, Oceanic, Atomic Aquatics, Stahlsac, Zeagle, Hollis en Oceama kun je terecht bij dealers van Amilco Benelux in Nederland en België. Zij vertellen je graag meer!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief