Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Mandy Teernstra – De keuze is reuze

Datum 6 januari 2013
Locatie Amsterdam – Sloterplas

Het wordt steeds moeilijker om te kiezen bij welke duikclub je de oliebollen gaat eten, want het zijn er steeds meer. In ieder geval lijkt dat voor mij zo te zijn.

 

Het eerste weekend van januari is traditioneel het toneel van veel duikscholen, verenigingen en winkels om het jaar feestelijk te openen. Namen als oliebollenduik, snertduik en nieuwjaarsduik zijn volgens mij de meest gebezigde termen.
Dit jaar waren er, op 6 januari, zeker 25 van dit soort duiken door het hele land.
Omdat ik uit de omgeving van Amsterdam kom, beperkte ik me tot die regio. Althans ik moest een keuze maken want er waren 3 zaken waar ik wel een oliebol wilde eten op 6 januari.

Scuba Academie en Air diving in Vinkeveen vielen uiteindelijk af. Niet omdat het daar minder gezellig is, maar ik film traditioneel bij de snertduik van divecenter Elite. En die belofte had ik dit jaar ook gedaan.

Ik maak dan dezelfde dag een trailer en probeer binnen een week een completere film te hebben van die dag. Allemaal op heel laag amateuristisch niveau want het gaat om het idee. En Imovie helpt mij met simpele voorgebakken trailers.
Deze keer koos ik voor een effect waarbij het lijkt alsof de film al wat ouder is.

De dag is, net als het filmen, volgens een redelijk traditioneel concept. De duikers verzamelen zich in de duikwinkel, er kan gratis materiaal geleend worden, de buddyparen worden op ervaring (of naar wens) ingedeeld, er volgt een uitgebreide briefing en dan is het omkleden geblazen.

Het vergt wat logistiek met het omkleden, want voor de duik moet nog een groepsfoto gemaakt worden en het is handig als iedereen ongeveer gelijk klaar is. Vervolgens verplaatst het gezelschap zich naar de duiklocatie van de Sloterplas en daar wordt een half uurtje gedoken.

Groepsfoto_Elite

Dit jaar waren de weergoden de duikers van Elite Divecenter goedgezind, want er was nagenoeg geen wind, de zon scheen en het was droog. Dat is wel eens anders geweest in voorgaande jaren.

Elite is gespecialiseerd in volgelaatsmaskers en ze waren er in alle soorten, maten en kleuren. Sommige hadden communicatie en zo konden de kijkers/luisteraars aan de waterkant live meeluisteren met de ervaringen van de duikers onder water.

Bekijk de trailer zelf maar en als je de hele film wilt zien, of die uit voorgaande jaren, dan kun je op Youtube zoeken op het kanaal van Imactify of Imactism.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief