Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

MaiDiving geeft kinderen met een beperking een kans

In juni heeft MaiDiving vijf dagen lang kinderen met een beperking of uitdaging de kans gegeven om een duik te maken.

De duikclinicweek vond voor het laatst plaats in 2018 en nu in 2023 werd het initiatief weer opgepakt. MaiDiving sloeg voor deze editie de handen ineen met de St.  Mattheusschool in Rotterdam-Hillegersberg. Op deze school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs en Zeer Moeilijk Lerende Kinderen zitten jongeren met een auditieve of visuele beperking, autisme, gedragsproblemen of een ontwikkelingsachterstand.

Op het schoolplein werd een duiktank geplaatst. Ruim 100 kinderen met verschillende beperkingen/uitdagingen maakten voor het eerst kennis met het ademen onder water. Uiteraard gebeurde dit onder leiding van de duikpro’s van het duikcentrum uit Rhoon, die de nieuwe duikers eerst uitleg en instructie gaven. Het werd een week vol overwinningen en vrolijkheid. Er werd onder water gespeeld en gezwaaid naar alle klasgenoten die elkaar kwamen aan moedigen.

Mooi initiatief van MaiDiving, dat zich ook de andere weken in het jaar inzet voor kinderen met een beperking, zoals Twan. Je kent hem misschien wel van de blogs.

Er zijn ontzettend veel leuke foto’s gemaakt door de school en door MaiDiving. Maar om privacyredenen laten we deze hier niet zien.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief