Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur / Nieuws

Dolfijn vraagt hulp bij duiker

Een bijzonder moment, een in een vislijn verstrikte dolfijn roept de hulp in van een duiker. Deze hele actie is op film vastgelegd en levert bijzondere beelden op.

Tijdens een nachtduik voor de kust van Hawaii hebben mens en dier een bijzonder verbond gesloten. Een dolfijn, die helemaal verstrikt was geraakt in een vislijn, vroeg een duiker om hulp. Het dier schurkte tegen de duiker aan zodat grote delen van de vislijn rond zijn snuit en vin verwijderd konden worden.

Keller Laros begeleidde op 11 januari een groep snorkelaars toen ze plots het geroep van een dolfijn hoorden en het dier ineens opdook tussen de reuzenmanta’s. Terwijl de dolfijn steeds dicht in de buurt bleef zwemmen, merkten ze de vislijn rond zijn snuit en vin op. De bewegingsvrijheid van de tuimelaar werd hierdoor serieus beperkt.

Op een bepaald moment kwam de dolfijn naar de duiker toegezwommen. “Er is geen twijfel mogelijk dat het dier om hulp vroeg”, aldus Laros. “Ik kon de vislijn rond de vin en snuit verwijderen maar de vishaak zelf niet.” De tuimelaar bleef tijdens de ‘werkzaamheden’ geduldig en kalm. Toen andere duikers toesnelden om te helpen, vond de dolfijn het echter welletjes en zwom hij weg … nieuwe avonturen tegemoet.

Deze magische ontmoeting werd volledig gefilmd en deze film kan je hieronder bekijken.

Bron: HLN.be

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief