Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Instagram link in bio

Little Mermaid in real life

Naast me duikt Nalini op, je kent haar misschien wel als @duikelientje van TikTok en Instagram. Big smile! En dat is toch anders dan het voorzichtige lachje voor ze onderdook. “Wat is dat leuk!”

‘Dat’ is meerminnen, zeemeerminnen, mermaiding, het is maar net hoe je het wilt noemen. We zijn te gast bij Ingrid van Gerven van Dive-Inc. Zij is de enige PADI Mermaid Instructor Trainer in Nederland en zelf ook een fanatieke zeemeermin. Waarom ze dit is gaan doen? De zwemjuf en duikinstructeur was al bekend met het zwemmen met een monovin en is zich uit pure verveling in de coronatijd gaan verdiepen in mermaiding. Het ging zelfs zo ver dat ze -bij gebrek aan opleiders in Europauitweek naar PADI in Amerika om Instructor Trainer te worden.

Sport in ontwikkeling – voor iedereen

Mermaiding is echt een sport in ontwikkeling, zo vertelt Ingrid. “Je merkt ook dat de interesse groeit nu de Disney-film Little Mermaid draait en ook op Netflix de nodige zeemeerminnen voorbijzwemmen.” Ze geeft workshops, intro’s, cursussen en instructeursopleidingen, en echt niet alleen aan kinderen. “Alles komt voorbij, van hele families tot vriendengroepen en vrijgezellenfeesten. En nee, dat zijn niet alleen vrouwen, er zitten zeker ook mannen tussen. Voor hen is het even wennen, maar aan het einde komen ze enthousiast het water uit.”

Mermaid opleidingen

Wil je het ook eens proberen? Je kunt een intro volgen, alleen of met een groep, en als je wilt het echte opleidingcircuit in – dat kan al vanaf 6 jaar (!). Van Basic Mermaid stroom je door naar Mermaid en Advanced Mermaid. Je leert hoe je (gracieus) zwemt, hoe je trucjes doet, backflips maakt en bellen blaast. Maar vooral ook hoe je jezelf kunt redden in het water en je adem vasthoudt. Bij Advanced leer je ook hoe je ook een reddingsactie uitvoert. De laatste stap is Instructor zodat je zelf mensen enthousiast kan maken voor deze sport in ontwikkeling.

Spannend

Nalini Parri gaat de uitdaging aan, uiteraard voor een vlog/reel op haar Instagram en TikTok, maar ook omdat ze erg nieuwsgierig is. En een beetje spannend is het ook  wel: “Ik kan mijn adem niet zo lang vasthouden.” Instructeur Ingrid wuift dat meteen weg: “Je zult zien dat het allemaal meevalt. Het moet vooral leuk zijn.”

Ingrid en Nalini nemen samen door wat Nalini in het zwembad staat te wachten. De monovin, de buikspieren die Nalini nodig zal hebben, de staart… Er worden meteen twee kleurige staarten op tafel gelegd, Ingrid heeft ze in alle soorten en maten. Maar we zijn hier natuurlijk voor het echte werk, het water in!

Dolfijn

In het zwembad oefent Nalini samen met Ingrid eerst met alleen de monovin aan haar voeten en met masker op. De slag heeft ze binnen de kortste keren te pakken. Als een dolfijn beweegt ze zich door het water. Dan blijkt ook dat het best wel meevalt hoe lang ze onder kan blijven. Als influencer heeft ze natuurlijk ook beeld nodig en ‘moeten’ een aantal dingen toch echt over. Zeker omdat ook ‘meerminnenfotograaf’ Rob Aarsen met zijn camera in de aanslag op de bodem ligt om haar op de foto vast te leggen.

Reel kijken?

Nalini Parri alias @duikelientje plaatst haar reels op TikTok en op Instagram. Regelmatig plaatst ze daar ook ‘duik’-content. Volg haar!

Buddy’s

De staart gaat aan, het masker gaat af en dan ziet het er ineens heel echt uit. Als een haast volleerde meermin beweegt Nalini zich door het water. Haar zenuwen hebben plaatsgemaakt voor enthousiasme, met een grote lach op haar gezicht poseert ze op de bodem voor Rob. Ingrid kijkt vanaf de oppervlakte toe, geeft tips en doet het regelmatig voor – gracieus!

Net als bij freediving duikt de een en blijft de buddy als safety mermaid aan de oppervlakte. “Daar is in de opleiding veel aandacht voor”, vertelt Ingrid wanneer we na de sessie napraten. “Een goede buddy weet wat hem of haar te doen staat bij bijvoorbeeld een shallow water black out.”  En nee, het betekent niet dat mermaiding een gevaarlijke sport is, maar net als bij duiken en freediving moet je kunnen handelen als er iets gebeurt.

Het slotstuk? Als een echte meermin slaat Nalini met de staart op het water.

Echt leuk!

Nalini weet het zeker, dit wil ze weer doen. Het is haar werkelijk 100% meegevallen. “Het is echt leuk!” Al zal ze de volgende dag vast haar buikspieren voelen…

Foto’s: Rob Aarsen – meer mermaidfoto’s van Rob vind je op zijn Instagram-account.

Gratis intro op 15 juli

Zelf eens proberen? Je kunt bij Dive-Inc terecht voor intro’s. Op Women’s Dive Day op 15 juli 2023 is Ingrid vanaf 14 uur aanwezig op Zandeiland 4 in Vinkeveen en kun je een gratis proefles volgen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief