Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Lia van der Laan – Een mistige duik!

Datum 17 februari 2013
Locatie Bergsediepsluis

Zondag duikdag! Eindelijk is het zover de duik gaat vandaag door. Voorgaande zondag duiken waren elke keer op het laatst afgelast vanwege verschillende omstandigheden.

Ik werd opgehaald door Olf. 1 van mijn buddy’s van vandaag want mijn auto had weer eens kuren. We laden m’n duikspullen in en gaan richting de Bergsediepsluis.
Onderweg was het vreselijk mistig je zou de afslag naar de Bergsediepsluis gewoon missen. Aangekomen op de parkeerplaats is de andere buddy Ronald al aanwezig. We maken een praatje en ik ga even bij het water kijken. Het water ziet er helder uit vanaf de kant. Dus dat zou een mooie duik kunnen worden.

mist_bij_de_duiktrap_bds

Terug bij de auto zijn er inmiddels al wat duikers bij gekomen. We tuigen onze sets op en trekken de pakken aan en gaan richting het water. We spreken af om richting het platform te gaan en daarna langs de dijkwand verder te duiken. We gaan onder en ondiep is het zicht nog wel ok. We zakken af richting platform en daar is het net zo mistig als boven water. Resultaat na 15 minuten zijn we elkaar kwijt. Even gezocht en met beleid naar boven, daar zijn m’n buddy’s ook inmiddels. We spreken af verder ondiep verder te duiken waar het zicht iets beter is.

trap_bds

Het leven onder water is echt nog heel rustig. 1 teken van leven een zeedonderpad en verder de gewoonlijke begroeiing van anemoontjes en wieren. Toch een leuke relaxe duik na bijna 3 weken niet te hebben gedoken. Mijn man was inmiddels ook aangekomen voor de koffie, ivm een blessure mag hij even niet duiken. De watertemperatuur was 1 gr. Buddy’s bedankt voor de duik en natuurlijk de afterdive met koffie en koek.

bds_17-2-015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief