Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Lia van der Laan – Op de valreep nog even een frisse duik op Stalland!

Datum 03-02-2015
Locatie Sint-Annaland

Duikreporter Lia duikt onder bij Stalland. Het kan nog net.

Ugo en ik hadden deze datum om te gaan duiken al enkele weken geleden gepland. Het lw getij is gunstig op de dinsdagochtend en we mogen er nog duiken tot het vanaf 15 februari dicht gaat voor de laatste fase van de dijkverzwaring op Tholen.
We komen hier graag net als vele duikers onder ons. Dus dat wordt de komende maanden afkicken van Stalland. Als het goed is kunnen we dan weer terecht na 1 juni als het zwemseizoen gaat beginnen. Ugo haalt me op om 8:30 en we gaan richting Stalland.

Het kleine parkeerterrein is aan de havenkant afgezet omdat ze daar aan het werk zijn. Op het andere gedeelte naast de fietsenrekken is nog plaats. Inmiddels valt er wat natte sneeuw. Dus we zorgen snel dat we ons droogpak aanhebben. Setjes om en richting het water. We spreken af om rechts van het strandje te water te gaan. Het zicht lijkt redelijk, wat mistig, melkachtig dus even zijn we elkaar kwijt om bovenwater elkaar weer terug te vinden. Nogmaals onder richting de schelp/zand overhang.

We komen bij de sepiastokken uit die we daar afgelopen voorjaar hebben geplaatst. Vandaar uit gaan we de ‘rand’ linksom richting de hoek volgen. Ik over de schelpen en Ugo op de rand. Al rondzoekend naar de beestjes die in dit seizoen te zien moeten zijn. We zien veel grote vlokslakken en eierbollen van wulken. Na zo’n 20 minuten gedoken te hebben zie ik net een stukje van de rand op een diepte van 6,5 mtr. tussen de oesterschelpen een mannetjes snotolf liggen die in afwachting is op een vrouwtje die langs zal gaan komen. Ik sein met mijn lamp naar Ugo en hij steekt z’n duim op. Hij maakt meerdere foto’s van het beestje van verschillende kanten en dan laten we hem weer met rust. Onze duik is al geslaagd. We duiken verder om na 30 minuten om te draaien. We gaan over het ondiepe gedeelte terug over de schelpen en al zoekende naar nog een eventuele snotolf of donderpad. Maar dat gebeurt niet.

Na 42 minuten komen we boven. De water temperatuur was 3 gr.Snotje_2 Inmiddels komt de zon ook een beetje door en is het behaaglijk om om te kleden. We loggen onze duik onder het genot van koffie en een koek en kijken nog even hoe veel gr. het water vorig jaar was. Toen was het 5 gr. begin februari.

Ugo bedankt voor de duik en je foto’s die ik mag gebruiken op deze duikreport!

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief