Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

Dag 2 en de dag van de uitslag

Linda Sievers blogt over het EK. De tweede wedstrijddag breekt aan. De fotografen en hun assistenten worden alle kanten op geslingerd.

Na een goede nachtrust gaan we met een gemengd gevoel naar de haven. Onze eerste duik is gepland in het noorden, op nog geen 100 meter van de plek waar het gisteren zo heftig was.

Eigenlijk hopen we dat de plek vervangen wordt door de reserve duikplek, maar helaas beslist de jury anders. Ze zijn er ’s ochtends naartoe gevaren en volgens hen is het vandaag beter dan gister, het is dus veilig om daar een duik te maken.

We willen deze duik ons visportret maken, en ook onze themafoto moet volgens onze ‘kritische coach op afstand’ Karin Brussaard beter. Met deze twee opdrachten gaan we het water in. Ondanks de betere omstandigheden blijft er onderwater veel deining. Toch zijn we, als we weer boven komen, tevreden met het resultaat.

Onze laatste duik van de wedstrijd is op het wrak “De Terceirense”. Coach Karin heeft ons hier gisteravond uitgebreid over gebriefd en we weten dus precies waar we op moeten letten om onze groothoek met en zonder model te schieten.

Terug in de haven volgt dezelfde procedure als gisteren, we maken een eindfoto, halen de geheugenkaart eruit en gaan onder begeleiding naar de computerruimte. Jos en Ton worden geen moment alleen gelaten. Terug in het hotel bekijken we direct de foto’s en sturen een selectie naar Karin. Nog geen 5 minuten later belt ze al om te reageren. We spreken alles door en selecteren de definitieve foto’s die we gaan inleveren. Er zitten in ieder geval twee foto’s bij die hoog kunnen scoren.

Nu is het wachten wat de jury ervan vindt, zondagavond is de uitslag, dus hebben we nog wat tijd om te ontspannen met een lekker Portugees drankje.

Morgenochtend is er voor alle deelnemers een toer over het eiland. Wat ons opvalt is de gemoedelijke sfeer tussen de deelnemers. Dat maakt het deelnemen extra leuk, we hebben al veel teams gesproken over hun deelname volgend jaar aan het WK in Nederland.

7 september
De duikdagen zijn voorbij en in afwachting van de uitslag vertrekken we met een aantal landenteams om 9.30 uur met de bus voor een rondleiding over het mooie eiland Graciosa. Met een Engelstalige gids rijden we naar de hotspots van het eiland. Voor ons ook een mooie gelegenheid om de teams van de andere landen uit te nodigen om volgend jaar naar Nederland te komen. Het WK in mei 2015 is de wedstrijd waar de landen met belangstelling naar uit kijken. Tijdens de busrit bekijken ze de documentatie die de NOB aan ons heeft meegegeven.

De bus is inmiddels aangekomen aan de noordkant van het eiland. De straatjes zijn zo smal dat de bus soms moeite heeft om de bochten te nemen. We hebben uitzicht op de rotsen waarvan er een de naam “Whale” draagt. Adembenemende vergezichten en zeker voor de fotografen een moment om ook boven water los te gaan met hun camera.

De toer gaat verder naar de grotten. Een lange trap met 183 treden leidt ons naar beneden, waar het geweldig is. We maken weer veel foto’s. De weg naar boven doet iedereen op zijn eigen tempo, verstandig want het is vochtig en warm. Onze gids vertelt veel, ondanks dat het een klein eiland is, heeft het een rijke geschiedenis.

Terug in het EK hotel is het na de lunch wachten op de uitslag die vanavond volgt… Spannend!

Van 4 t/m 7 september wordt het EK Onderwaterfotografie gehouden in Portugal. Er doen negen landen en in totaal vijftien teams aan dit EK mee waaronder Spanje, Italië, Frankrijk en Turkije. Ook Nederland is hierbij vertegenwoordigd; het team bestaat uit onderwaterfotografen Jos Broere en Ton van de Waerdt en hun assistenten/modellen Linda Sievers en Lia van Nieuwenhuizen. 

 

Links:

www.netherlands2015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief