Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken / Reizen

Lekker bezig!

Soms zit het mee, soms zit het tegen. De autoproblemen zijn opgelost, maar de surveyproblemen niet. Vandaag dus opnieuw surveyen, en het is erger dan we dachten.

Hele stukken lijn zijn niet goed opgemeten. Op basis van die foute metingen is een print gemaakt waar we de kaart op tekenen. Als de lijn op die kaart niet klopt valt er niks te tekenen. Eerst maar eens opnieuw meten dus.

Grappig vandaag: ik kom boven en vertel Robbie dat ik een passage heb gevonden die met een bochtje terug komt op de mainline. Ik heb mijn lijn weer weg gehaald, je kan wel eindeloos lijn leggen maar we willen echt een nieuwe grot, niet allerlei kleine stukjes die eigenlijk nergens heen gaan. Robbie vertelt dat hij de zelfde passage heeft gevonden, maar hij heeft wel de lijn laten liggen omdat een circuitje een mooie controle is of je data kloppen. Waarop Toddy zegt: “Dat is de gang die ik gisteren ook heb gedaan”. Zo kan je lekker bezig blijven.

Terug naar de auto loop ik in mijn eentje. Daardoor kom ik een familie spidermonkeys tegen die met veel geraas door de boomtoppen vliegen. Ook nog een Mot-Mot, de vogel die je altijd bij cenotes vindt.

Grotduiker Maarten van Baal is in Yucatan voor de derde editie van exploratieproject Vanilla Sky. Je kunt hem via zijn blogs op DuikeninBeeld volgen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief