Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit- Zo heerlijk rustig

Datum   9 oktober 2015
Locatie   Zeeland – Bergse Diepsluis

Op een rustige dag duikt duikreporter Leendert Smit ook maar weer eens bij de Bergse Diepsluis. Ondanks de Duitse herfstvakantie is het er niet druk en kan hij op zijn gemak op zoek naar slakken.

Het kan niet beter. Het is al bijna half oktober en we kijken weer tegen een mooi en rustig weekend aan. Er wordt wel gewaarschuwd voor snel dalende temperaturen maar vandaag, vrijdag, is het nog heerlijk weer. Ik ben alweer een tijd niet bij de Bergse Diepsluis geweest en onder invloed van John Landa’s niet aflatende promotie voor deze plek besluit ik het maar weer eens te proberen.
Meestal is het te druk en wijk ik uit naar een andere plek maar vandaag is het lekker rustig. Er staan wel relatief veel Duitsers tussen. Zou het daar al herfstvakantie zijn?
Ik heb vandaag mijn allround set-up met de 60Mm macro + wegklapbare 10+ diopter gemonteerd dus ik kan in principe alle kanten op maar wil toch voornamelijk achter de groene wierslakken en de plooislakken aan. Vanaf de trap ga ik een stukje rechtuit en buig daarna naar rechts richting de grote steenbrokken.
20151009_018__DSC5282Al snel zie ik de wierslakken maar van plooislakken geen spoor. Ik ga helemaal los op een wat groter exemplaar die zich begint uit te rekken maar dan krijg ik problemen met de flitser. Het opladen duurt steeds heel lang. Het lijkt wel of de accu bijna leeg is. Na een paar mislukkingen geef ik het op. Ik zet de flitser uit en besluit nog een rondje platform te doen en het daarna voor gezien te houden. Jammer.20151009_039__DSC5304
Op het platform groeit een prachtige waaierkokerworm die helemaal uitstaat. Tegen beter weten in doe ik de flitser weer aan en YES, hij doet het. Ik maak nog een tiental foto’s van de kokerworm maar dan stopt de flitser er echt mee. Vreemd, hij was nog zeker 2/3 vol toen ik aan de duik begon. Ik zwem om het platform heen en ga dan richting het Oosten.
Ik passeer een paar mooi begroeide sepia stokken en een tweetal op de bodem liggende hoepels voordat ik met een boog door het ondiepe deel terugzwem naar de trap. Juist in dit heel ondiepe deel kom ik een groot aantal inimini plooislakjes tegen in het roodwier. Prachtig om te zien.
Ik probeer toch wat foto’s zonder flits maar het is net iets te donker. 20151009_055__DSC5322

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief