Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Samanta Tempelman – Op ontdekkingsreis in Zuid-Afrika en Mozambique

Duikreporter Samanta gaat op ontdekking aan de oostkust van Zuid-Afrika en in Mozambique. Wat heeft de onderwaterwereld te bieden?

In 2020 hebben wij, mijn man Colin en ik, ons duikbrevet gehaald en mede door de covid hebben wij in Nederland ontzettend veel gedoken al. Nu mochten wij eindelijk weer naar het ons zo geliefde zuidelijk Afrika. En wat een schitterende reis is dit geworden. Voor ons een reis met een dubbel doel, genieten en ontdekken.

Aliwal Shoal

De eerste duiken hebben we gemaakt in Aliwal Shoal bij Blue Ocean Dive Resort. Hier wordt alles tot in de puntjes verzorgd en hoef je als duiker alleen maar te genieten en mee te kijken bij het analyseren van de Nitrox waar je mee gaat duiken. Wellicht de bekendste duikstek hier is Cathedral, die stond dan ook gepland voor de eerste duik. Wauw wat een prachtig licht en heel veel haaien. Een hele bijzondere ervaring om zo dichtbij deze magnifieke wezens te mogen zijn.

Duiken in Aliwal Shoal vereist wel een stevige maag, daar de zee hier eigenlijk altijd erg ruig is en de golven erg hoog. Africa is not for sissies wordt wel eens gezegd, maar Aliwal Shoal zeker niet. Naast haaien is hier nog veel meer moois te zien, heel veel tropische vissen, murenes, schilpadden en ga zo maar door.

Ponta D’Ouro

Ponta D’Ouro ligt net over de grens met Mozambique. Hier vind je al meteen de witte zandstranden en palmbomen, waarbij je uitkijkt over een blauwe oceaan. Hier hebben we gedoken via Blowing Bubbles een kleine duikschool met een persoonlijke aanpak. Wederom schitterende duiken gemaakt en genoten van de koralen, riffen en het onderwaterleven. Hier hebben we verschillende roggen gezien waaronder een Honeycomb Ray.

Vilankulo

Ook wel bekend als het paradijs. Voor de kust van Vilankulo ligt de Bazaruto achipelago, gortendeels onbewoond en schitterend mooi. Het duiken hier is wat duurder, maar je bent dan ook de hele dag onder de pannen. De duikbriefing is op het eiland Bazaruto evenals de lunchpauze. Het water is hier heel erg kalm en de golven zijn er mild. Bij Bazaruto leeft ook een zeekoe, welke meestal wordt gespot tijdens de duiktrip, heel bijzonder. Wij hadden ook het geluk om dolfijnen heel dichtbij de boot te hebben, zo mooi om naar te kijken.

Tofo

Deze staat toch wel heel erg hoog op ons lijstje met top duikbestemmingen. We hebben gedoken via Liquid Divers. Een van de duikstekken heette Marble Arch. Het koraal is hier gevormd in bogen, waardoor je overal onderdoor en tussendoor kunt duiken! Heel veel vissen onder het koraal en een guitarfish.

Naast de vele tropische vissen die je hier vindt hebben we ook veel schildpadden gezien, roggen, veel murenes, nudibranches en verschillende soorten haaien. Kortom een reis om niet snel meer te vergeten. En een bestemming die wij iedereen aan kunnen raden.

Wij zijn dan ook van plan om hier snel weer terug te komen om nog meer mooie duiken te kunnen maken.

Maak kans op een reischèque!

Plaats tussen 1 juli en 31 oktober 2021 een duikreport en je maakt kans op een reischèque ter waarde van 400 euro, beschikbaar gesteld door Diving Holidays.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief