Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Tussen de badgasten

“Tevreden zwem ik terug naar de trap,” met die woorden sluit Leendert zijn Duikreport af. Zijn missie voor deze duik lijkt geslaagd.

Datum  3 augustus 2015
Locatie  Zeeland – Tholen
Ik heb een paar doordeweekse dagen vrij, het is mooi weer dus op naar Zeeland. Ik wil de Vuilnisbelt wel weer eens doen en daarna de Bergse Diepsluis om het af te leren. Ik ben veel te vroeg ter plekke dus ik ga lekker op een bankje zitten wachten tot de kentering. Inmiddels arriveert de ene na de andere badgast op het steeds groter wordende strandje. Het is dan ook lekker warm vandaag en ik wordt meewarig aangekeken als ik even later langs sjok in mijn dikke neopreen. Ik heb niet echt hoop op goed zicht en dat klopt aardig. Een kleine meter, meer is het niet. Ik probeer de in grote getale aanwezige hooiwagen krabben te fotograferen maar het is te stoffig en over alle foto’s hangt een waas. Na een uurtje geef ik het op. Misschien dat het bij de Diepsluis beter is?
Als ik aan kom rijden lijkt het mega druk. Dat is het ook maar met zon aanbidders, niet met duikers. Ik kan keurig naast de betonblokjes bij de trap parkeren. Zo heb ik het graag! Als ik even later naar de trap loop wordt ik door Jan en alleman aangesproken. Is het hier diep? Wat voor vis zit hier? Zie je wat onder water? De bekende vragen. 20150803_016__DSC4655Te midden van een grote groep zwemmers ga ik te water. Die dartelen daar overigens vrolijk rond op blote voeten tussen de stenen en de oesterschelpen. Eenmaal onder water valt van de drukte niets meer te merken en ik steven af op het platform.20150803_034__DSC4673
Ik wil tegenlicht opnamen maken van anemonen en zakpijpen en die groeien daar volop. Ik merk al snel dat je echt een hele lange flitsarm nodig hebt om je flitser achter het onderwerp te brengen zonder dit aan te stoten. Het duurt even voordat ik het trucje doorheb maar na een paar pogingen krijg ik min of meer het effect dat ik hebben wil. Tevreden zwem ik terug naar de trap. Waar nu voor de verandering eens een paar duikers vanaf komen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief