Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Teun Mulder- Nachtduiken op Cocos Island

Zou jij het durven? Je in het donker tussen een enorme groep krioelende haaien begeven?
Duikreporter Teun Mulder deed het en maakte deze indrukwekkende video.
Als het je lukt te tellen hoeveel haaien het nou precies zijn, laat het ons weten! Wij zijn nog aan het tellen!


Datum:  2013 
Duiklocatie: Cocos Island, Costa Rica

duikreport-call-to-action-350x85

Sommige nachtduiken vergeet je nooit meer. Voor mij zijn dit de nachtduiken op Cocos Island. Gelegen op vijfhonderd kilometer voor de kust van Costa Rica, is Isla del Coco de meest afgelegen plek waar ik ooit gedoken heb. De lange boottocht (+/- 36 uur) naar het eiland bouwt de spanning nog extra op.

Natuurlijk bekend om zijn scholen hamerhaaien en vele scholen vis. Hier schrijf ik nog een andere keer een report over. Over de spectaculaire nachtduiken, wordt eigenlijk nooit zoveel verteld. In mijn ogen misschien wel net zo onvergetelijk en hoog op mijn lijstje mooiste duiken.

Inmiddels wordt het aantal nachtduiken wel beperkt. De white reefs sharks volgen je namelijk de hele duik en dan niet één of twee maar misschien honderd of meer. Zeker omdat ik film en dus flink wat licht meeneem, ben je onderwater erg populair om te blijven volgen. Dit met mooi beeldmateriaal tot gevolg.

Uiteraard zit er ook veel andere mooi nachtleven. Wellicht minder actief, maar zeker niet minder mooi.

4 reacties

 1. Dat zijn er serieus veel. Leuk om te zien, maar of ik blij zou zijn als ze me gingen volgen vraag ik me af! Ze komen natuurlijk inderdaad op je licht af, maar m’n lamp uitdoen tijdens een nachtduik met haaien lijkt me ook geen fijne optie. Pfoeh, ik geloof dat ik het filmpje wel kijk in plaats van dit zelf te doen….

  REAGEREN
  • Beste Nick, Bedankt voor je leuke reactie. Er is geen enkel gevaar hoor, anders laten ze er niet bij. Je lamp uit doen bij een nachtduik heeft wel iets heel bijzonders en kan het je zeker aanraden. Helemaal gaaf tijdens een ostracod duik op Bonaire. Een heel bijzonder fenomeen wat alleen op Bonaire op vast momenten gebeurt. Dan moet je je lamp wel uitdoen anders zie je het niet. Alleen jammer dat het (voor mij) niet te filmen is.

   REAGEREN
 2. Dit staat heel hoog op de verlanglijst. Nu heb ik wel eens gehoord dat je geluk kan hebben bij Cocos, maar ook bad luck en je nauwelijks haaien ziet? Maar ja, dan nog….

  REAGEREN
  • Beste Bram, Haaien zitten er gelukkig altijd wel, maar tijdens El Nino (ook dit jaar) bestaat de kans dat het water warmer is en dan zitten ze (veel) dieper. Wij hadden net even wat minder zicht, maar het was nog steeds super een unieke ervaring. Een hoop geld maar als je het deelt per haai die je hebt gezien valt het best mee. Egypte is dan veel duurder 😉

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief