Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur / Nieuws

Kunnen vissen het koud hebben?

Op woensdag 18 maart geeft Bernice Bovenkerk een Naturalis After Dark Flitscollege over vissen. Filosofisch en biologisch!

Iedere derde woensdag van de maand, van januari tot en met juni, organiseert Naturalis After Dark samen met studievereniging De Leidse Biologen Club een serie cross-over flitscolleges voor volwassenen. Biodiversiteit, evolutie, dierenwelzijn: het zijn onderwerpen die niet alleen biologen boeien, maar ook bijvoorbeeld filosofen, psychologen, economen en werktuigbouwkundigen. In deze flitscollegereeks komen zes van hen aan het woord. Op een voor iedereen toegankelijke manier vertellen zij kort over hun onderzoek en is er ruimte voor vragen. Doel: nieuwe ideeën krijgen door bekende thema’s eens van een heel andere kant te bekijken!

18 maart Bernice Bovenkerk: Filosofie x Biologie
In de media horen we het nog vaak: het is gezond om vis te eten. Omdat het lastiger wordt om wilde vis te vangen, wordt steeds meer vis gekweekt. Net als bij het fokken van andere landbouwhuisdieren zijn efficiëntie, kwaliteit en winst maken dan belangrijk. Filosofe Bernice Bovenkerk (WUR) stelt in haar flitscollege dat het hoog tijd wordt dat we daarnaast ook over ethische vragen nadenken, zoals: Wat is de morele status van vissen? Hebben ze gevoel? Vinden ze het niet vervelend om in kleine bassins te zwemmen met zijn allen? En moeten we überhaupt iets doen met die informatie over het gevoelsleven van vissen?

Over Naturalis After Dark
Naturalis After Dark, een initiatief van Naturalis, organiseert live shows & meer voor volwassenen waarin wetenschap, natuur, filosofie, kunst en strips gemixt worden. Elk event is uniek en eenmalig.

Woensdag 18 maart, 16.30-17.00 uur. Inloop 16.15 uur, bar open tot 17.30 uur
Locatie: Naturalis, De Club, begane grond kantoorgebouw Darwinweg 4, Leiden
Toegang: gratis
Organisatie: Naturalis After Dark i.s.m. studievereniging De Leidse Biologen Club
Informatie: www.naturalisafterdark.nl

Foto: Edwin van der Sande

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief