Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Tevreden met de foto’s

Datum 08-05-2015
Locatie Bergse diepsluis
Duik 716.

b1De laatste dagen is het super slecht weer geweest de wind heeft keihard staan blazen en er is een flinke golfslag geweest aan de Bergse diepsluis dit is meestal niet zo goed voor het zicht onderwater.
Ik besluit om macro te gaan fotograferen en als het zicht dan toch goed mocht zijn ga ik de 2e duik filmen met de groothoek.
Er zijn al wat bekende aan de duikstek dus maak ik een praatje terwijl ik wacht op Lia, als Lia er aan komt tuigen we de spullen op kleden ons om en gaan richting het water. Vanaf de kant ziet het qua zicht er redelijk uit maar onderwater blijkt het redelijke toch niet zo redelijk te zijn, het zicht is op sommige stukjes een meter.
Gelukkig heb ik de macro voorzetlens op de fotocamera staan en kan ik helemaal los omdat het ook weer 6 maanden geleden is dat ik macro had gefotografeerd en ik moet toch ook een beetje oefen voor het ONK dat al volgend weekend al weer begint. Ik zoek wat onderwerpen om helemaal los op te gaan.
b3Ik vind een grondeltje die heel mooi blijft liggen eindelijk kan ik weer eens een macro fot maken of een visportretje na wat fotootjes schiet hij ineens weg en ik bedenak hem voor de medewerking.
We gaan nog even naar de stokken kijken of er nog sepia’s te zien zijn, het zicht is slecht want ineens liggen we voor de stokken ik kijk en ik zie dat er al eitjes op afgezet door sepia’s.
Ik kijk nog eens goed en er ligt een sepia aan de andere kant van de sepia’s stokken, hij zit verscholen half in het wier ik maak een paar foto’s en we gaan weer verder om te kijken of we nog meer sepia’s kunnen spotten we zoeken alle stokken af en ik vind het nog een kunst dat we zoveel stokken kunnen vinden in dit slechte zicht, we vinden geen sepia meer maar er zitten wel eitjes aan diverse stokken.
b4We gaan weer richting terug naar de trap, we gaan ondiep omdat ik nog wat dingetjes wil fotograferen ineens trekt Lia een paar plukjes wier van een steen en daaronder zit een lief kleine dahlia dit is onze 6e dahlia die we aan de Bergse diepsluis gevonden hebben.
Het is een klein exemplaar en ligt erg ondiep ik denk dat je er met laagwater er naast kunt zitten.
We zwemmen verder terug naar de trap en op de heenweg had ik al een heel klein snotolfje gespot op de sepia stokken en we vinden nu 2 kleine snotolfjes op wakame wier, de ene is heel klein de andere is net wat groter maar wat zijn het kleine donderstenen, elke keer als je een foto wil maken schieten ze naar de onderkant van het blad na tig keer proberen stop ik er mee en laat ze met rust.
B2Ik was deze duik met een missie ik moet namelijk nog een paar macro onderwerpen vinden om te oefenen voor het aankomende ONK, na een tijdje heb ik ze gevonden en leef ik me weer helemaal uit.
We zijn weer in de buurt van de trap en gaan er uit, als we weer bij de auto staan is het al weer wat drukker geworden wij ruimen de spullen op en drinken nog een bakkie koffie en kletsen nog wat na over de duik en het naderende ONK waar ik samen met Lia aan mee doe.
Als ik thuis kom ben ik dik tevreden over de macro foto’s als ik ze tijdens het ONK ook zo maak ben ik zeer tevreden.

Lia bedankt voor weer een mooie duik.
Ik ben 96 minuten onderwater geweest, ik ben rond 09:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 14 graden, het zicht was goed, ik ben max. 8,5 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief