Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Sepia madness is begonnen

Datum 11-05-2015
Locatie Bergse diepsluis
 

Duik 717
Ik heb met Lia afgesproken om een duik aan de Vuilnisbelt te maken als we s,morgens daar aankomen staan er al wat auto’s geparkeerd als we dan op de dijk gaan kijken blijken er 8 hengelaars te staan vissen, wij willen deze sportvissers niet storen dus besluiten we maar naar de Bergse diepsluis te gaan.
Aangezien ik niet verwacht dat het zicht super word ga ik nog een keer macrofotografie testen voor het ONK.
We gaan te water en het zicht is niet super dus we zwemmen op ons gemak naar de rekjes en terwijl we dat doen zoek ik geschikte objecten voor macro fotografie na wat zoeken heb ik het eindelijk gevonden na flink wat foto’s ben ik eindelijk tevreden en gaan we weer verder.
Onderweg komen we duizenden zeedruifjes en en klokklepeltjes tegen en bij sommige zit er een wit puntje in, ik wist niet wat het was maar het blijken vlokreeftjes te zijn zo ook in sommige oorkwallen.
Na flinke stofwolken komen we bij de rekjes en ik zie al eitjes aan de stokken en als we er even bij liggen zie ik ineens 5 sepia’s, schitterend! En daar lig je dan met je macro voorzetlens en snoots op je flitsers en ik had geen diffusers op mijn flitsers dat word nog een hele klus om ze op de foto te zetten. Na wat foto’s lukt het toch.a4
Na wat foto’s is het gewoon nog lekker genieten we liggen er met onze snuffert boven op, gewoon prachtig.
We gaan nog verder om de andere stokken te zoeken maar opeens liggen we weer richting de trap, we kijken elkaar verbaasd aan en we besluiten dan maar ondiep terug te gaan naar de trap. Onderweg maak ik nog wat foto’s en geniet ik nog een beetje na van die sepia’s, we komen uit bij de trap uit en gaan er uit.
We lopen naar de auto en gelijk worden we aangeklampt door andere duikers en vragen of we sepia’s hebben gezien en dat kunnen we alleen maar bevestigen.
a5We gooien onze duikspullen af en we besluiten hierna nog een duikje te maken ik wil namelijk nog een filmpje maken.
We hebben alle duikers de weg gewezen om ze ook een glimp van die sepia’s te gunnen, we hebben vandaag heel wat duikers blij gemaakt, mijn dag is helemaal goed.
Lia bedankt voor weer een mooie duik.
Ik ben 77 minuten onderwater geweest, ik ben rond 10:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 14 graden, het zicht was matig, ik ben max. 7,5 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief