Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Ruziënde heremietkreeftjes en spuitende schaalhoorns

Datum  02-10-2015
Locatie  Bergse dieplsuis

01-PA022675Op naar het schitterende visje met een gewei op zijn kop. John kan zich er maar niet bij neer leggen dat het hem nog niet gelukt is. Tijd voor een nieuwe poging.

Ik kan het niet naast me neer leggen dat ik die gehoornde slijmvisjes niet heb kunnen vinden, ik neem een halve snipperdag om toch nog een keer te gaan zoeken.
Ik had zondag afgesproken met iemand om wat bij te brengen over onderwaterfotografie maar deze afspraak werd verzet naar deze middag, als ik aankom op de parkeerplaats staat hij al klaar na wat foto’s te hebben bekeken en de instellingen van de camera door te hebben genomen blijkt hij al aardig in de goede richting te zitten het is gewoon veel duiken en foto’s maken en veel dingen uitproberen.
Daarna hebben we in het zonnetje nog gezellig een praatje gemaakt met een bakje koffie en een koekje en ik had de tijd helemaal niet in de gaten gehouden maar het bleek al 4 uur geweest te zijn.01-PA042758
Ik moet nu haasten dus ik kleed me om en ik ga het water in en ik maak altijd een paar testfoto’s onderwater, ik probeer een foto te maken maar de camera stelt niet scherp, wat krijgen we nu weer was mijn gedachten en ik herinner dat ik een knopje op de lens anders had gezet voor foto’s boven op land maar ik kan dat knopje onderwater niet omzetten dus zwem ik terug naar de kant.
Ik ga het water uit gooi mijn spullen aan de kant en loop terug naar de auto en ik spoel het huis af met zoet water en droog de camera af en dan haal ik de camera uit het onderwaterhuis om het knopje op de lens om te zetten, man man wat ben ik toch een stomkop.
Ik loop terug naar de trap ik trek mijn spullen weer aan en ga het water weer in, het zicht is prima en op sommige stukken is het gewoon schitterend, ik ga naar de plek waar vermoedelijk de gehoornde slijmvisjes aanwezig zijn, ik ben er binnen een paar minuten.
13-P5299606Ik zoek en ik zoek en zoek nog meer maar ik vind niet het het schitterende visje met een gewei op zijn kop. Ik blijf daarna gewoon in de buurt wat foto’s maken want je weet natuurlijk nooit misschien zitten ze net een paar meter verderop maar na een minuut of 40 ga ik toch maar na een ander plekje.
Ik ga de sepia stokken maar weer eens bekijken en man wat is het schitterend al die begroeide stokken het is net een soort rif geworden met allerlei leven. Er zitten een paar pauwkokerwormen op de stokken en een is een mooie grote die schitterend mooi open staat.
Tijd voor wat foto’s, na tig posities en flitser standen vind ik het wel weer welletjes ik ga weer terug richting de trap en dan ga ik toch nog even langs de plek waar de gehoornde slijmvisjes gezien waren maar nu ook weer geen visjes helaas.
Ik zwem in het ondiepe en ik zie een schaalhoorn en er komt een melkachtige vloeistof onder zijn huisje uit, dat heb ik weer lig je tussen spuitende schaalhoorns het moet niet gekker worden.1-_5252434
Richting de trap kom ik een werkelijk schitterend tafereel tegen er zijn 4 hele kleine heremiet kreeftjes die een beetje aan het ruziën zijn om een iets groter slakkenhuisje dan zij zelf hebben.
Een van de heremietkreeftjes controleert het lege huisje dan komt er een ander heremiet kreeftje en dan staan ze samen weer een beetje te ruziën en dan komt nummer 3 die achter hun rug het lege huisje controleert en zo blijft het maar door gaan maar van een echte verhuizing komt het niet.
Ik hou dit een tijdje in de gaten en ik vind het helemaal schitterend zo mooi zelfs dat ik de tijd vergeet ik moet namelijk op tijd in Roosendaal zijn voor de Aquashot avond.
05-PA022708Ik ga er uit en de schemering valt in en met dat komen er ook veel muggen waar ik niet zo goed tegen kan, als ik mijn cap van mijn duikpak af doe word ik binnen een minuut 4 keer gestoken op mijn hoofd, snel mijn spullen opruimen en omkleden en er vandoor, het was weer een mooie duik.

Duik 756. Vrijdag 02-10-2015. Bergse diepsluis, Nederland.
Ik ben ongeveer 104 minuten onderwater geweest, ik ben rond 16:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 14 graden, het zicht was goed, ik ben max. 8,7 meter diep geweest.

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief