Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Een ouderwetse maandagochtendduik

Locatie St. Annaland

 

Duik 692.

De vakantie is weer voorbij en het is weer tijd voor een ouderwetse maandagochtend duik samen met Lia en we gaan naar 1 van mijn favoriete duikstekken namelijk St. Annaland.

Nu de vakantie periode voorbij is het weer lekker rustig door de week aan de duikstek we zijn maar met zijn tweeën, we hebben de duikstek helemaal voor ons zelf.

We kleden ons om en gaan te water via het strandje we gaan iets rechts te water omdat daar nog wat sepia rekjes staan en het is al laat in het seizoen maar je weet maar nooit.

We gaan onder en het zicht is goed, we zwemmen naar de overgang en ik kom de eerste zeenaald tegen, die moet op de film want ik heb de Gopro mee om te filmen, na wat shots gaan we verder en we komen het eerste rekje tegen dat helemaal onder de zeesla zit, er zitten zelfs nog sepia eitjes aan maar er is geen sepia te bekennen.

vlcsnap-2014-08-25-015

We zwemmen verder en Lia wijst met het schijnsel van haar lamp een kleine sepia aan, ik schat dat hij 8 centimeter groot is, ik kan hem van een afstandje bewonderen maar als ik te dichtbij kom met de Gopro gaat hij er vandoor, jammer.

Maar na deze ontmoeting komen we nog tientallen van deze kleine sepia’s tegen en ze waren alle niet gediend van mijn camera, maar ja als je zelf zo klein bent en er komt zo’n hele grote enge vent die dan ook nog allemaal bellen staat te balzen zou je ook op de vlucht gaan.

Na een tijdje keren we op en gaan de ander kant op, heel de duik kom ik zeenaalden tegen, van hele kleine tot hele grote, gelukkig blijven deze wel stil voor de camera liggen.

vlcsnap-2014-08-25-18h56m16s135

Ook nog een favoriet die ik altijd leuk en mooi vind om te zien zijn de heremiet kreeften en ook deze keer van hele kleintjes tot hele grote op een of andere manier vind ik het schitterende beestjes.

Na een tijdje seint Lia naar mij met haar lamp en ze heeft een dahlia gevonden, helaas zit hij helemaal tussen de schelpen en is selcht te zien, na een tijdje vind ik er ook een die wel niet helemaal mooi open stond maar wel helemaal schoon in het zand.

We zwemmen nog verder en ik maak nog opnames van een grote heremietkreeft en het leuke daarvan was dat de Gopro op de grond stond en dat ik ineens toeschouwers had achter de camera, er kwamen allemaal grondels kijken wat er aan de hand was, had ik nu mijn camera ook maar mee genomen.

Na een tijdje is het weer leuk geweest de water temperatuur is nu nog maar 17 graden en dat kun je toch wel voelen na ruim 80 minuten, we gaan er weer uit.

vlcsnap-2014-08-25-18h58m01s165

Na de duik nog een bakje koffie en lekker na kletsen over de duik, het was weer een hele mooie maandagochtend duik samen met Lia, Lia bedankt voor een hele mooie duik.

Ik ben ongeveer 82 minuten onderwater geweest, ik ben rond 09:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 17 graden, het zicht was goed, ik ben max 7,9 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief