Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Inge Onderwater – Relaxt duiken in Lembeh

Inge en Rian waren in Lembeh… op zoek naar klein spul. En dat leverde mooie foto’s en een film op!


Datum: Oktober 2012
Duiklocatie: Lembeh

duikreport-call-to-action-350x85

Inge_Onderwater_Lembeh3

In oktober 2012 zijn we 2 weken naar Lembeh in Indonesië geweest. We hadden gekozen voor 2 verschillende resorts, voor de variatie. De meesten kennen het gebied van Lembeh waarschijnlijk wel van het Critter/ muck-duiken. Ergens over gelezen, van gehoord of zelf al eens gedoken.

Inge_Onderwater_Lembeh4

We wilden graag eens een hele vakantie zoeken naar klein spul. Vorig jaar aan de noordkant van Bali hebben we onze eerste muck duiken gemaakt en dat vonden we erg leuk.Vandaar 2 weken naar Lembeh.We begonnen op NAD Lembeh Dive Resort, op het eiland Lembeh. Hier heerst een gezellig sfeertje, er wordt flink verbouwd om het allemaal net wat mooier te maken.

Inge_Onderwater_Lembeh5

Onze 1e duiken waren verrassend! Niet al te best zicht (soms in NL beter) en soms alleen maar zandvlaktes, dat je denkt “valt hier wat leven te zien”? De gidsen weten precies waar ze moeten zoeken en ze vinden de leukste kleine wezentjes voor je! Er zijn ook wel duiken met koraal, maar veel “gewone” vissen kom je er niet tegen. De gidsen en bootsjongens verzorgen dagelijks al je materiaal, je hebt er geen omkijken naar.

Inge_Onderwater_Lembeh1

In de loop van de 2 weken werd het zicht wat beter. Na een paar dagen wisten we zelf ook al aardig waar we moesten zoeken, om de mooiste kleine garnaaltjes en andere wezentjes te spotten. Mijn man Rian fotografeert en ik film, dat is een mooie combinatie.Door NAD Lembeh werden we met een klein bootje naar Black Sand Dive Retreat gebracht. Dat ligt meer naar het noorden, op het vaste land van North Sulawesi. Hier staan 6 prachtige vrijstaande bungalows, meer dan 12 gasten zul je er dus niet vinden. In een super mooie tuin gelegen. De eerste 2 dagen waren we de enige gasten, en dat was best wel relaxed!! Af en toe gingen er 2 gidsen met ons mee. Ook hier alles super geregeld. Snelle bootjes zodat je tussen de duiken door terug gaat naar het resort. Het huisrif is zeer de moeite waard, ook voor nachtduiken.De gidsen houden rekening met je wensen, wat je nog wilt zien. Er wordt dan gedoken op plekken waar de kans het grootst is om dat tegen te komen.Bijgaand een aantal foto’s gemaakt door Rian, en een film van mij met heel veel kleine wondertjes.

Inge_Onderwater_Lembeh9

Hoogtepunten van wat we gezien hebben:
Wonderpus, Coconut Octopus, Blue Ringed Octopus (mating!), Hairy Frogfish, Hairy Octopus, Coleman Shrimp, Harlequin Shrimp, Mandarin Fish (mating), Lembeh Sea Dragon, Sea Moth, Finger Dragonet, Pontohi Seahorse, Pygmy Seahorse, Tiger Shrimp & many more!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief