Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Nog geen sepia’s

Locatie  Bergse diepsluis.

De voorbereidingen voor het sepiaseizoen zijn in volle gang. Duikreporter John gaat met stokken en al onder water.

Duik 713.

Ik heb nog wat stokken voor de sepia’s over en ik wil een vroeg duikje maken de combinatie is snel gemaakt dus besluit ik om 5 uur op te staan en lekker vroeg naar de BD te gaan. Ik wilde ook nog een 15 liter fles uitproberen en een close up voorzetlens voor de Gopro testen.

Ik sta al vroeg op de parkeerplaats van de Bergse diepsluis en ik ben de eerste en dat verbaast me niks welke mafketel staat er ook om 5 uur op om te gaan duiken, ik dus.

Vlug omgekleed en een zo groot mogelijke bundel met stokken gemaakt om mee onderwater te nemen.

Naar de andere kant gelopen en het water in gegaan, ik was eerst bang dat ik niet onder kon komen omdat de bos met stokken toch wel wat positief was, ik probeer met wat moeite dieper te komen en dan is het probleem opgelost.

1-vlcsnap-2015-04-26-15h55m57s924

Je krijgt na al die stokken voor de sepia’s zetten best wel handigheid in ik lig op de bos met stokken net zoals een heks om haar bezem steel ligt en zo wem ik naar het stekkie voor de sepia stokken.

Het stikt onderwater van de ribkwalletjes en als ik over het rode wier zwem kom ik zeker honderden wierslakjes tegen waarvan veel heel erg bleekjes er uit zagen.

Ik kom bij het stekkie aan en ik begin de stokken te zetten, onder het zetten van de stokken kijk ik links en rechts of er niet toevallig een sepia of een pijlinktvis voorbij schiet maar helaas er is nog geen sepia te zien.

Als ik klaar ben zwem ik nog een rondje door het stokken bos want je weet maar nooit en dan zwem ik weer richting platform om te kijken wat daar allemaal te zien is.

Onderweg zie ik best wel veel grondels en wat platvisjes en natuurlijk de vele ribkwalletjes die af en toe over je bovenlip voelt gelukkig steken die tentakels niet.

2-vlcsnap-2015-04-26-15h55m34s390

Op het platform en erom heen is het niet veel soeps, wat kreeften en wat krabben en wat grondeltjes, dan maar op zoek naar een dahlia (niet degene achter het platform) die ergens rechts van het platform op een steen zou staan.

Ik zoek en zoek maar ik vind geen dahlia, wel kom ik 2 hele kleine steenbolkjes tegen, die zet ik dan maar op film.

Ik ga nog even naar de dahlia bij de trap kijken of de dahlia het stenen keren heeft overleefd, hij staat er nog altijd bij alsof er niks aan de hand is geweest ik zwem een stukje verder en ik kom een bekende tegen die aan het fotograferen is voor het OBK dus stoor ik hem maar niet.

Ik heb het wel weer gezien en ik ga naar de trap, het water staat nu hoog boven bij de trap en ik doe mijn vinnen uit ik kijk nog even onderwater of mijn camera uit staat en ik ben omringd door harders.

Ik schrik me een hoedje en de harders ook voordat ik mijn camera weer aan kon zetten waren de harders al weer gevlucht.

3-vlcsnap-2015-04-26-15h53m25s532

Ik ga er uit en loop naar de auto en het is al lekker druk op de parkeerplaats en er zijn ook weer een heleboel bekenden aanwezig dus er word weer een praatje gemaakt en ik mag een warme douche gebruiken van Erwin, dit is een bak met warm water met een pompje erin en douchekop er aan, en dit is echt lekker na meer dan 100 minuten onderwater in je natpakje.

Nog even kletsen en dan is het weer tijd om naar huis te gaan, het was weer top en reuze gezellig.

Ik ben 104 minuten onderwater geweest, ik ben rond 06:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 12 graden, het zicht was redelijk tot goed, ik ben max. 11,3 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief