Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Mooie duik en daarna nog even scooteren

Het is tijd voor de BBQ-duik van de club. Natuurlijk duikt John met camera onder, maar na afloop gaat hij nog een stukje scooteren. Een bijzondere ervaring!

Datum  30-08-2015
Locatie   Bergse diepsluis zuidkant
a2
Vandaag staat er een clubduik op de planning namelijk de BBQ duik een van de de clubduiken die druk bezocht word door de leden.
Wij doen de BBQ duik aan de BD en dan aan de zuidkant, waarom daar heb je een parkeerplaats met een groot grasveld zodat je niet een hele parkeerplaats met tenten tafels en stoelen helemaal voor je eigen opeist.
We krijgen de briefing en je mag zelf aangeven hoelang je wegblijft, heerlijk geen tijdlimiet aan je duik. We geven aan dat we max 105 minuten weg blijven, we kleden ons om tuigen de zooi op en lopen eerst een stuk de dijk af om dan te water te gaan.
We gaan onder en in eerste instantie is het zicht wat minder maar dat blijkt het stof te zijn dat we zelf hebben veroorzaakt met het aandoen van de vinnen want als we een meter of 5 verder zijn hebben we prachtig zicht. Ik baal natuurlijk weer omdat ik een macrolens er op heb staan maar dat mag de pret niet drukken.a3
Het leuke is dat hier de duikstek totaal anders is, de bodem is vlakker en ondieper en er staan een soort eilandjes met oesters die dan helemaal begroeid zijn met verschillende soorten wier, sponzen, en zakpijpen, ik ben gewoon aan het genieten.
Als je weer zo’n eilandje tegen zie je dat er van alles omheen zwemt en kruipt, mooie grote steurgarnalen, gewone garnalen, zwarte grondels, dikkopjes noem het maar op gewoon schitterend.
Zo gaat het heel de duik we kunnen ook een heel eind uit elkaar zwemmen je kunt elkaar bijna niet kwijt raken dit duik zo relaxt.

a4Na een tijdje gaan we weer richting het strand en nu komen we op plaatsen waar er toch wat meer duikers voorbij gekomen zijn want het zicht word nu aardig gereduceerd we zwemmen nog een tijdje parallel met het strand en dan besluiten we richting de kant te zwemmen en daarna eruit te gaan want de BBQ wacht.
Als we eruit gaan staan er 3 schitterende onderwater scooters aan de waterkant, deze zijn van leden van onze duikclub die wat meer de technische duikkant doen en dat is ook het leuke van onze club we hebben een diversiteit aan duikers dat toch leuke duiken met elkaar maakt.
Ik sta zo naar de Scooters te kijken en dan zegt Olf (de eigenaar van de scooter) of ik rondje wil maken eerst weigerde ik maar na wat aandringen besluit ik toch een klein rondje te maken, ik geef mijn camera af en ga te water.
Mijn wing heeft een aan de voorkant een ring waar eigenlijk de boltsnap aan moet voor de scooter deze wordt dus de eerste keer echt gebruikt.a1
In eerste instantie moet ik heel rustig aan doen want aan de kant is het zicht niet bepaald goed door al de duikers die er in zijn gegaan maar als ik op een meter of 4 ben trekt het stof weg en kan ik mijn gang gaan.
Dit is schitterend, ik kan met 1 hand de scooter bedienen en ik laat me lekker door de scooter door het water trekken je bent zo een eind weg.
Na 4 minuten besluit ik even wat ondieper te gaan om te kijken waar ik ben, als ik even mijn neus boven water steek besef ik hoe snel je met zo’n scooter onderwater kan bewegen ik ben namelijk al een aardig eind van de instap plaats en omdat er niet zoveel lucht meer in de fles zit besluit ik maar weer terug te gaan.

a5Ik kom weer boven waar ik te water ben gegaan en ik kan je zeggen dat dit een hele belevenis was jammer dat deze scooters zo duur zijn want anders had ik er al eentje gehad.
Ik neem de scooter mee de dijk op en die toch wel erg zwaar is maar gelukkig komt Olf hem al ophalen met een trolley ik bedank hem voor de rit met de scooter en ik zeg tegen mijn vrouw dat ik zo’n ding wil hebben maar ik geloof aan de reactie van mijn vrouw te zien dat ik toch niet zo’n scooter voor mijn verjaardag krijg.
Ik ruim mijn spullen op en kleed me om en daarna gaan we lekker met zijn alle BBQen.
Het was weer een geslaagde club duikdag, Lia bedankt voor de duik en Olf bedankt voor het mogen proberen van je onderwater scooter dat was een echte belevenis.Ik ben ongeveer 90 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 10:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 20 graden, het zicht was goed, ik ben max. 6 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief