Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Luidruchtige duikers

Locatie Bergse diepsluis

 

Duikreporter John duikt op zijn ‘huis’duikstek aan de Bergse Diepsluis. Een prettige duik met aan het eind toch een lichte verbazing.

Weer een vroege duik aan de Bergse diepsluis maar nu met Raymond, Raymond had nog nooit volwassen sepia’s gezien alleen nog maar kleintjes dus we gaan weer een keer voor de volwassen sepia’s.

We zijn al vroeg op de parkeerplaats en we zijn een van de eerste en na een praatje tuigen we vlug op en gaan te water.

We gaan onder en het zicht is niet echt super dus we gaan gelijk naar de rekjes die ik in het begin van het jaar heb gezet.

Na een tijdje kom ik het referentie punt tegen en zwem ik uit maar na wat rond te hebben gezwommen kom ik geen rekjes tegen.

1-P5159176

Ik besluit terug naar de kant te zwemmen en het referentie punt bovenwater op te zoeken en vandaar weer opnieuw te gaan zoeken, en ja hoor ik vind ze nu in een keer en we zien de eerste sepia rondzwemmen.

Ik en Raymond maken foto’s maar mijn foto’s zien er niet uit zoals anders ze zijn een stuk donkerder maar voordat ik in de gaten had dat 1 van de kabels van de flitser er af lag waren de sepia’s al weer gevlogen.

Ik vind nog wat pauwkokerwormen op oude stokken en ik probeer er nog wat foto’s van te maken en dan gaan we weer naar de kant om er uit te gaan.

2-P5159179

Het waren niet veel sepia’s die we gezien hebben maar we hebben ze weer gezien het blijft toch weer elke keer bijzonder om deze prachtige beesten te zien.

We gaan eruit en lopen naar de auto op de parkeerplaats en de parkeerplaats is al aardig vol we ruimen de zooi op en drinken nog een bakje koffie en een lekkere appelflap die Raymond heeft meegenomen.

Terwijl we zo zitten verbazen we ons over het gedrag van sommige mensen, er zijn erbij die willen de auto werkelijk voor de trap parkeren en komen dan luidruchtig uit de auto om te laten horen dat ze er zijn en wanneer Raymond vertrekt staan ze gelijk op de parkeerplek en loopt een ander naar achter om zijn auto als een gek op die parkeerplek te gaan staan.

3-sepia

Een van deze heren (de luidruchtigste) zeg dat ik ook weg ga dus dat er maar vlug iemand zijn auto moet gaan halen want dan hebben ze weer een plekje dichter bij de trap.

Ik vraag de beste meneer waar hij het vandaan haalt dat ik weg ga, hij kijkt me verbaasd aan en gaat daarna weer lekker luidruchtig verder.

 

4-_5150277

Ik ga daarna nog even over dijk kijken en fotograferen voor de lezing die ik volgende week ga geven als side event voor de duikweek, als ik na een tijdje weer terug op de parkeerplaats sta is het nog drukker geworden, gelukkig zijn er maar een paar gekken die zo vroeg gaan duiken en de hele duikstek voor zichzelf hebben, gelukkig ben ik zo’n gek.

Raymond bedankt voor de duik.

Ik ben 78 minuten onderwater geweest, ik ben rond 07:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 14 graden, het zicht was matig, ik ben max. 9,1 meter diep geweest.

5-P5150290

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief