Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Hans van Os – Waterinspectie

Om campingbezoekers veilig te laten zwemmen dook Duikvereniging Narwal de Noorderplassen in. De bodem werd systematisch geïnspecteerd en rommel werd opgeruimd.

In verband met de Floriade moest camping Waterhout Almere in April verhuizen naar een nieuwe locatie. De nieuwe locatie, schateiland in de Noorderplassen, is een prachtige omgeving om te kamperen en waar je prima kunt genieten, maar dat wil je natuurlijk wel veilig kunnen doen en in een schone plas.

Duikvereniging Narwal bood aan om een inspectie te doen van de directe omgeving van de plas en eventuele rommel op te ruimen, camping Waterhout reageerde enthousiast en de afspraak was dan ook snel gemaakt.

Zondag 28 Juli rond 10 uur was het dan zo ver en stonden er ca 16 leden van duikvereniging Narwal klaar om de klus te klaren onder belangstelling van de camping gasten.

Narwal Waterhout Duikers-1-84171

Er werd een lange lijn met om de meter een lus gebruikt, waaraan een duiker zich vast hield. Zo werd de waterkant systematisch geïnspecteerd en daar waar rommel lag meegenomen. Het water is daar ondiep (ca 2.5 meter ) en het fonteinkruid groeit er weelderig. Het was dan ook een hele klus om daar door heen te zwemmen. Onderweg werd er ondanks het slechte zicht her en der ook nog wel wat leven gespot. Kleine visjes (voorntjes) en wat kreeftjes.

Narwal Waterhout Duikers lijn-84171

Al met al viel het redelijk mee met de rommel die in het water lag en wat er gevonden werd, is er uitgehaald, zoals blikjes, potten, stukken metaal, maar ook bijvoorbeeld een tuinstoel. Alles is nu schoon en zwemmers kunnen daar dus veilig zwemmen.

narwal waterhout troep-84171

Helaas zijn de Noorderplassen niet geschikt om te duiken, omdat deze te ondiep is. Iets wat de duikvereniging zeer betreurd. Het zou mooi zijn als we ook in Almere een duikstek konden creëren, bijvoorbeeld door een deel van de Noorderplassen uit te diepen. Misschien iets voor later bij de camping. Dat zou twee vliegen in 1 klap zijn.

We kunnen terugkijken op een geslaagde activiteit en veel waardering van de camping gasten. Zo hebben we dan toch de duiksport weer even positief in het daglicht gezet.

Dit bericht delen

Avatar
Hans van Os

Mijn naam is Hans en ben sinds 2013 actief bij duikvereniging Narwal in Almere. Ik ben een late duiker, maar de hobby heeft mij enorm gegrepen en beoefen het met veel plezier

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *