Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Een avondje OFFT

Duikreporter John dook een avondje onder bij het OFFT en gaf ook zelf een presentatie. Loggen of bloggen?

 

Datum 13-12-2013
Locatie Zalencentrum het Veerhuis Nieuwegein.

Een tijdje terug kreeg ik een berichtje van Peter of ik een keer een presentatie wilde geven op de OFFT ik had er al wel van gehoord maar ik wist niet precies wat het inhield en ik wilde al een keer gaan maar helaas is het op vrijdagavond en moet ik een uur en een kwartier rijden en ik moet op zaterdagmorgen al om kwart voor vijf op om naar mijn werk te gaan dus kwam er eigenlijk nooit niks van.

Maar ik had met Peter afgesproken dat ik mijn presentatie op vrijdag in december doen en ik zou mijn presentatie doen over mijn blog en kreeg de titel mee loggen of bloggen.

Ik wist natuurlijk dat ik ruim voldoende tijd had om een presentatie te maken en ik had al tig foto’s uitgezocht maar ik had maar een half uur spreektijd en ik weet uit ervaring dat je ongeveer een halve minuut per foto moet pakken.

Vastleggen_in_volledig_scherm_13-12-2013_173534

Het uitgangspunt van de foto moest zijn niet de foto maar het verhaal achter de foto dat belangrijk is, na tig keer de presentatie te hebben veranderd was de presentatie pas klaar vlak voor dat ik naar Nieuwegein toe reed.

Ik rijd samen met Lia naar Nieuwegein en als we daar aankomen gaan we eerst naar de zaal en ik schrik eigenlijk over de grote van de zaal ik had al eens een presentatie gehouden over duiken in Noorwegen maar dat was voor onze eigen duikclub voor een man of 20 en dat is toch heel anders dan voor een man 80.

2012-11-12_duik_547_151

Op Facebook werd ik aangekondigd samen met Cor Kuyvenhoven en Ron Offermans als de 3 grootmeesters dat vond ik toch wel een hele eer want qua foto’s sta ik toch wel in de schaduw van deze twee heren.

Ik mag als eerste van start en als ik de zaal inloop zie ik veel bekende namen rondlopen vele heb ik al eens ontmoet van anderen heb ik al prachtige foto’s van op het internet gezien ik voel me vereerd.

En dan begint de presentatie de lichten gaan uit en ik begin mijn verhaal over wie ik ben en hoe ik ben begonnen met het schrijven van mijn blog en ik moet zeggen dat het begin even moeilijk was alle ogen zijn op je gericht en bij de eerste slides heb ik het even moeilijk maar als we wat verder in de presentatie zijn gaat het een stuk makkelijker de foto’s komen voorbij en ik vertel het verhaal achter de foto en ik zie de duiken weer helemaal voor me.

P6036361

Ik vertel wat over een foto die ik gemaakt heb van Lia of eigenlijk een foto van een zeester en Lia hangt op de achtergrond en maakt een foto van iets anders en dat vind ik de mooiste groothoek foto’s, duikers die iets ongedwongen doen daarna maak ik de opmerking over de foto’s waar een duiker op te zien is die met zijn lampje op iets schijnt terwijl hij er zelf naar kijkt, ik vind het helemaal niks zo’n foto het is te gemaakt laat je fantasie eens gaan op dat moment word het wat rumoerig in de zaal ik denk dat ik op dat moment bij sommige wat los had gemaakt.

Na een half uur is de presentatie voorbij en zit het erop voor mij en is Cor aan de beurt met foto’s die mij het meeste aanspreken namelijk groothoek, wrakken en duikers, foto’s die avontuur uitstralen geweldig en ook hier weer het verhaal achter de foto dat is volgens mij nog belangrijker dan een mooie foto scoren.

duik_489_190

Na Cor een pauze en komt Ron Offermans aan de beurt die het gaat hebben over flitser standen en over de prachtige namen die hij daar voor heeft verzonnen en voorbeelden en ik zie daar heel veel mogelijkheden in en die ga ik binnenkort eens uit ga uitproberen.

En dan is de avond weer voorbij ik vond het prachtig, schitterende foto’s zijn voorbij gekomen, mooie nieuwe technieken gezien qua flitsen die ik zeer zeker ga toepassen en dan word het weer tijd om naar huis te rijden het was een top avond de OFFT avonden ga ik zeker meer bezoeken.

En als ik naar huis rij dan denk ik toch van oh dat had ik ook nog willen vertellen en dat wilde ik nog vertellen maar dat is misschien voor een volgende keer.

Ik wil iedereen bedanken die deze avond aanwezig waren ik heb echt genoten.

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief