Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Joost Boerman – Mijn eerste droogpakervaring

Hij had alleen nog maar in tropisch water gedoken, maar toen hij even in eigen land was, wilde Joost Boerman ook hier duiken. En dus liet hij zich in november in een droogpak hijsen voor een duik in Zeeland.

Voor het eerst in een droog pak gehesen worden was toch wel even spannend. Ik voelde mij weer helemaal een groentje in de duiksport.
Na wat uitleg van Marloes gekregen te hebben over hoe een droogpak werkt was het tijd om bij het Koepeltje het water in te glijden. Natuurlijk kreeg ik mijn vinnen niet aan en dreef ik gelijk op mijn rug en kwam ik moeizaam weer in normale positie .Wat een gedoe zo’n pak maar ik had er veel zin in!

We daalden langzaam af naar de zeven meter waarbij ik mijn gezicht bijna niet meer voelde van de kou. Gelukkig verdween dit gevoel na een paar minuten. Aan het stoeien om mijn neutrale drijfvermogen te vinden had ik het na een paar minuten onder controle.

In mijn leven heb ik nog nooit zo veel krabben gezien onderwater die van links naar rechts kruipen of gewoon lekker aan het chillen waren in het zand. Halverwege de duik kon ons geluk niet meer stuk, twee zeehonden kwamen ons verassen uit het niets. In Ecuador had ik tijden het snorkelen wel eens met zeeleeuwen gezwommen. Maar nu in een droogpak en in mijn eigen land was toch wel een heel bijzondere ervaring.

Het is fantastisch om te zien hoe deze dieren zich zo makkelijk en elegant door het water manoeuvreren. Een van de zeehonden vond onze vinnen wel heel interessant en begon er een paar keer op te bijten. Terwijl ze snel om ons heen zwommen bleven ze ons met die lieve puppy ogen aankijken alsof ze iets wilden vertellen.Wat een prachtige ervaring tijdens mijn eerste duik in Nederland !

Nadat de zeehonden ons verlaten hadden en we langzaam onze duik gingen beëindigen kwamen we nog een zeenaald tegen. Nu hoorde ik later dat deze vaak voorkomen tijdens duiken in de Grevelingen, maar voor mij was dit weer iets wat ik nog nooit gezien had.Wat een mooi gezicht hoe deze vis bijna zweeft over de bodem.

Mijn vakantie in Nederland zit er bijna op maar dankzij Marloes, Leendert, Ester en Frank ben ik weer een fantastische ervaring rijker. Ik ben verknocht aan duiken in Zeeland. Gaaf !!!

0O3A6016-72822

0O3A6007-72822

0O3A5958-72822

5 reacties

 1. Haha, hoeveel geluk kun je hebben, eerste duik in Zeeland en dan een zeehond zien…. Ik heb honderden duiken in Zeeland gemaakt maar nog nooit een zeehond onder water gezien. Heel gaaf dat je die gezien hebt en ook nog op de foto!

  REAGEREN
  • Hahaha dan heb ik echt geluk !! Vondt het zo gaaaf om in Nederland te duiken ! Top evaring !

   REAGEREN
 2. Het was leuk je ontmoet te hebben en ‘samen’ gedoken te hebben! De volgende keer op Aruba?

  REAGEREN
  • Ja zeker ! Ik ben net geland dus wanneer je tijd hebt ! I am ready !

   REAGEREN
 3. Wat een leuk verslag en ein-de-lijk iemand die ook zo warm wordt van koudwaterduikjes! Die zeehonden hoeven voor mij niet (… traumaatje vorig jaar in de UK opgelopen…) maar misschien wordt het gewoon tijd voor een dergelijk therapeutisch duikje.
  Prachtige foto’s en een erg leuk verslag!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief