Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Mijn dome nu al naar de klote?

Locatie Bergse Dieplsuis

Zo de eerste duik na lange tijd zit er op het is al aardig druk geworden op de kant. Allemaal dagjes mensen die een glimp bovenwater op willen vangen van Happie. Daarnaast de duikers die op de kant wachten tot Happie de zeehond op komt dagen, zodat ze een glimp van hem kunnen onderwater kunnen gaan opvangen.

Het is gewoon gezellig druk op de kant, het is ook heerlijk genieten in de zon. Het maakte niet uit hoe lang je op de dijk zat, het was gewoon heerlijk. Er waren allemaal bekende, even met die een praatje maken en dan weer met die. Maar ook totaal onbekende mensen waarmee je een praatje maakt. Na een tijdje had ik gewoon zin om het water in te gaan gewoon nog wat dingen proberen met de camera al had ik Happie de zeehond niet gezien ik heb het toch reuze naar mijn zin gehad. Ik loop naar de auto trek mijn pak weer aan doe mijn wing weer aan, ik had nu hulp gekregen van iemand wat het aantrekken van mijn spullen toch wel iets makkelijker maakte en daarna weer terug naar het water.

2-P3139681Ik ga onder en zwem direct naar de dahlia want Happie de zeehond had zicht nog niet laten zien. Ik wilde toch nog wat dingen proberen, terwijl ik richting de dahlia zwem kijk ik nog even op mijn doom of er geen luchtbelletjes op zitten ik zie wat kleine luchtbelletjes op de dome zitten en als ik die er voorzichtig af wil vegen blijkt dat niet te gaan. Ik krijg de schrik van mijn leven. Mijn nieuwe dome en dan nu al beschadigd, maar ik kon me niet voorstellen dat ik ergens tegen aan gestoten had. Ik baal als een stekker, maar ja het is al gebeurd dus duik ik verder maar het was niet van harte. Als ik bij de dahlia kom probeer ik wat dingen en ik kom erachter dat een van mijn flitsers niet werkt ik controleer de knopjes kijk of de glasvezelkabels er in zitten en alles is goed na nog een paar keer proberen werkt het nog niet… SH!PS dat kan er ook nog wel bij, de nieuwe dome beschadigd en een flitser kapot. Ik zwem terug naar de trap en ik bekijk de aansluitingen van de flitser en ik besluit alles los te maken en weer opnieuw te monteren en gelukkig werkt mijn flitser nog. Net als ik klaar ben zie ik alle duikers op de kant in rep en roer ze gaan hun spullen pakken en willen allemaal te water dat kan maar 1 ding betekenen Happie de zeehond is in de buurt. Ik vraag aan iemand op de kant waar hij uithangt en hij ligt een kleine 10 meter van mijn vandaan ik zwem er naar toe en hij ligt op de bodem voor dood. Althans zo lijkt het.

5-P3139696

Ik maak wat foto’s maar in no time liggen er tig duikers omheen, ik heb mijn moment gehad met Happie de zeehond en ik besluit er uit te gaan het is weer leuk geweest voor vandaag.

 

 

 

1-P3139678

Ik loop terug naar de auto en ruim mijn spullen op en rijd naar huis, als ik thuis kom spoel ik de camera af en kijk nog eens goed naar de dome en wat blijkt er zaten kleine witte stofjes aan de binnenkant van de dome en als ik de binnenkant van de dome schoonmaak is hij weer helemaal cristal clear, gelukkig wat een opluchting.

 

 

1-P3139669

Als ik de foto’s bekijk ben ik niet heel ontevreden ik moet de witbalans beter onder de knie krijgen om de kleuren toch iets mooier te krijgen maar dat is weer voor de volgende keer.

Het was een top duik dag, mooi weer, heel veel bekende gezien en gesproken en natuurlijk iets heel moois gezien onderwater, iedereen die er bij was bedankt voor deze topdag.

 

Duik 640, Maandag 13-04-2014, Bergse diepsluis, Nederland.

Ik ben tig minuten onderwater geweest, ik ben in de middag te water gegaan, de watertemperatuur was ? graden, het zicht was goed, ik weet niet hoe diep ik ben geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief