Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Daniel Versteeg – Sepia in de dreighouding

Datum 6-5-2014
Locatie Bergse Diepsluis
 

Vanmorgen maar weer met Ronald gedoken op de Bergse Diepsluis. Naar een zwaar afgelopen weekend met een vrijgezellenparty ( met paintballen ) op Vrijdag, houseparty op Zaterdagnacht en een te geven EFR training was het vroeg opstaan. Eigenlijk had ik graag op bed willen blijven liggen maar duiken…… Ja, dat gaat toch echt voor.
Omdat ik voor de trouwerij van Andre nog even langs Den Haag moest ben ik met mijn eigen auto gereden spraken we rond de klok van 09:00 af bij het parkeerterrein. Wederom hadden we een vrij parkeerterrein toen we aankwamen maar al snel kwamen de eerste duikers aan om het parkeerterrein vol te zetten.
Iedere duiker kwam ook echt met een doel en stelde de vraag aan ons, “wij komen voor de Sepia’s” en “waar kan ik deze vinden”.  Nu heb ik in de afgelopen tig duiken op de Bergse Diepsluis heel vaak de Sepia’s mogen aanschouwen maar de laatste duik met John Landa hebben wij, ondanks dat we ruim 2,5 uur in het water hebben gelegen, deze toen niet gezien dus je weet het nooit.
Gisteren heb ik daarentegen wel een mooie foto gezien en dacht te herkennen welk tentje dit was dus dit was 1 van de doelen in ons duikplan. Eerst maar even de set op en over de dijk heen. Ai…… die spierpijn van het weekend paintballen en dansen voelde ik goed zitten. Snel het water in. Eerst via het ondiepe enkele testfoto’s gemaakt en toen direct koers gezet naar het tentje en ja hoor. Daar zat ze maar deze keer was ze niet bezig om eieren af te zetten.
Direct toen we aankwamen gingen de 2 tentakeltjes omhoog om aan te geven dat we in haar ogen toch wel erg dichtbij zaten. Eerst maar enkele foto’s gemaakt en nadat Ronald gefilmd heeft gingen we op zoek naar onze eigen stokken.
Daar aangekomen zagen we flink wat eieren op de stokken zitten. Sepia’s waren er niet bij te vinden. Na een kleine 5 minuten te zoeken kwamen we er nog 1 tegen. Deze had daarentegen geen zin in ons gezelschap en koos ervoor weg te gaan.
Wel was de bos met Pijlinktvis eieren weer groter geworden. Een soort van dennenboom onder water. Prachtig gezicht. Ik denk in de komende weken wel te kijken of er nog iets in deze eieren te zien is?
Uiteindelijk zijn we naar het ondiepe gezwommen en trof ik nog een kleine snotolf aan. Helaas was deze dusdanig in het wier verborgen dat ik er geen goede foto van kon maken. Volgende keer maar weer een duik aan besteden.
Na een uur stonden we weer op de kant en met een bak koffie in de hand zagen we steeds meer duikers het water in gaan. De enkele die eruit kwamen hebben helaas geen Sepia’s kunnen zien dus wij waren weer de gelukkige.

Enjoying life to the max……!!!!!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief