Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Duiken en zeilen met Klipper Anna

Van 8 tot en met 14 augustus kun je elke dag opstappen op Klipper Anna en van duikstek naar duikstek zeilen in Zeeland. En het leuke is: elke dag heeft een speciaal thema.

Lekker duiken in Zeeland! Hoeveel leuker is dat niet vanaf een boot? En nog leuker als je ook nog eens van de ene naar de volgende duikstek zeilt. Klipper Anna vaart van 8 tot en met 14 augustus dagelijks uit vanuit Zierikzee.

Aan boord van de klipper zijn diverse sprekers uitgenodigd, die op de verschillende dagen een presentatie verzorgen over uiteenlopende onderwerpen – van onderwaterfotografie tot duiken met rebreathers.

De 24 meter lange klipper is voorzien van een RIB met gps, duiktrap en compressor, maar ook een gezellige bar en goede keuken. Het duiken wordt verzorgd door Technical Diving College. Het schip vertrekt vanuit de haven van Zierikzee en er wordt gedoken in het Grevelingenmeer en/of op de Oosterschelde. Deze dagtrip is inclusief lunch, themasessies, barbecue en flesvullingen. De kosten zijn € 105,- pp (maandag, vrijdag, zaterdag en zondag) respectievelijk € 130 op dinsdag, woensdag en donderdag. Per dag zijn maximaal 20 plaatsen beschikbaar.

Mares duiker, 2015-16

Foto: Mares

Programma
Maandag 8 augustus:
Paul Lijnen, IANTD Instructor Trainer Trainer CCR en Instructor Trainer Trainer Trimix, zal ingaan op de mogelijkheden bij en de filosofie van IANTD. Wat zijn de beginselen en ook de andere mogelijkheden binnen het duiken volgens IANTD-normen.

Dinsdag 9 augustus:
In samenwerking met DuikeninBeeld introduceert Ron Offermans je in de onderwaterbiologie van het Zeeuwse. Hij leert je om bewust te kijken want de biodiversiteit is enorm! Zijn tips kun je meteen in de praktijk brengen. Klik voor meer info over deze workshop.
Aad van der Meulen van Mares zal diezelfde dag tijdens de vaartocht de nieuwe XR Extended Range duikmaterialen laten zien, waaronder de nieuwe wings, automaten en droogpak. Je hebt de mogelijkheid om XR extended range testduiken te maken met de nieuwe generatie tec wings.

Woensdag 10 augustus:
Sander Evering van GUE Nederland zal een presentatie geven over GUE, de opleidingen en het duiken volgens GUE-normen.

Groene golfbrekeranemoontjes leven over het algemeen in de getijdenzone; Orange-Striped Sea Anemone generally live in the intertidal zone.

Foto: Ron Offermans

Donderdag 11 augustus:
In samenwerking met DuikeninBeeld zal Ron Offermans een workshop Sfeervol belichten onder water geven met handige tips voor het gebruik van flitsers onder water, die je meteen in de praktijk kunt toepassen. Klik voor meer info over deze workshop.

Vrijdag 12 augustus:
Bart den Ouden komt een presentatie houden over Megalodon rebreathers.

Op alle dagen geeft Bouke Krikke of Gerard van der Kolk, eigenaar van Technical Diving College, een presentatie over MetalSub duiklampen.

Cursus driftduiken
Nog geen ervaring met driftduiken of had je altijd al de specialty willen doen, ook dat kan op deze duikdagen. Voor een meerprijs van 100 euro volg je de PADI specialty Drift Diving bij de instructeurs van Technical Diving College en maak je twee duiken in het kader van de specialty.

Wil je mee?
Dat kan! Kies op welke dag of dagen je vanaf Klipper Anna wilt duiken en meld je aan. De presentaties zijn natuurlijk heel interessant, maar als je alleen wilt duiken en genieten van het zeilen, dan kan dat natuurlijk ook.

Voor meer informatie en reserveren kun je mailen met info@klipper-anna.nl
Om de reservering te bevestigen maak je het totaalbedrag over op rekeningnummer NL78RABO0379988682 ten name van P. Krikke te Muiden, onder vermelding van zeilen en duiken, de datum en de namen van de duikers.

Praktische info:
Het vertrekpunt van de boot is Het Luitje, 4301 AS Zierikzee. De afvaart van de boot vindt plaats om 08:00 uur en de verwachte tijd terug aan wal is 20:00 uur. Je kunt je auto parkeren op 2 minuten lopen van de vertrekplaats op het parkeerterrein aan de Hoofdpoortstraat, Zierikzee.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief