Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ester van den Doel – Een nieuw duikjaar!

Locatie Dreischor Parking

 

Gezellig, het is 1 januari en de nieuwjaarsduik staat op de planning. Gezelligheid volop, maar waar zijn alle duikers…?

Na de knallen, oliebollen en een drankje om het nieuwe jaar in te luiden is het op Nieuwjaarsdag tijd voor de Nieuwjaarsduik. In tegenstelling tot andere jaren waar ik samen met een stel andere ‘idioten’ in mijn bikini op het Vlissingse Badstrand stond voor een plons in zee wordt het dit jaar een duik met een aantal mededuikers is de bedoeling. Maar vooral genieten van de gezelligheid en de verse eigengemaakte erwtensoep van Ivon en Peter.

Ik ben op tijd op de stek en kan in alle rust even bijkletsen met de anderen die komen. Via een oproepje op Facebook heeft een aantal bekenden zich aangesloten zodat we een leuke groep hebben. Na de beste wensen over en weer blijkt dat ik de enige ben die het water in gaat…tja, ik ga toch echt even kijken onder water, ben niet voor niets van een droogpak voorzien.

Ik kleed me om en ga de dijk over richting de steiger. Op mijn gemak ga ik te water en besluit linksaf te gaan richting de rechtopstaande paal. Ondertussen kijk ik uit naar bloedeigen want ik moet mijn Aquashot huiswerk nog maken voor de bijeenkomst in januari. Bij een reefball zie ik in ieder geval wat kleine anjeliertjes, ik hou ze even in gedachten. Het is rustig onder water, qua leven is er niet heel veel te zien op het moment. De krabben scharrelen wat rond, op zoek naar iets eetbaars, de kreeften zitten diep verscholen en ook de grondels laten het afweten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij de bewuste paal aangekomen zie ik daar eigenlijk weinig van gading, normaal is deze paal volop begroeid met anjelieren maar die zijn er nu niet. Ik besluit terug te gaan naar de reefball voor wat foto’s. Ik stoei een beetje met de snoot en er zitten een paar aardige foto’s bij. Na 3 kwartier begin ik het toch wat frisser te krijgen en de gedachte aan de verse erwtensoep en gezelligheid aan de andere kant van de dijk doen me besluiten het vandaag voor gezien te houden.

Als ik halverwege de tocht over de dijk ben, steekt net een goede bekende zijn hoofd aan de andere kant boven de dijk uit en hij loopt samen met me mee terug naar de auto terwijl hij mijn camera en vinnen aanpakt. Fijn! Ook de helpende hand bij het uitdoen van mijn set is erg fijn. Ik besluit mijn droogpak nog even aan te houden nu de wind best koud is. Ik denk dat ik het warmer heb dan iedereen die rondom het vuurtje staat. Een muts is wel een welkome aanvulling. Van Peter krijg ik een heerlijke kop warme soep in mijn handen gedrukt terwijl er ook een bekertje gluhwein voor me ingeschonken wordt om op het nieuwe jaar te proosten. Al met al een hele geslaagde middag met leuke vrienden, gezelligheid, heerlijke soep en ook nog een duik. Op weg naar huis word ik nog getrakteerd op een prachtige zonsondergang, vuurwerk van moeder natuur om deze dag af te sluiten. 2015 is wat mij betreft goed begonnen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief