Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – De derde duik voor het NK/ONK

Datum 25-05-2014
Locatie Bergse diepsluis
 

Duik 663
En vandaag is het de 2e wedstrijd dag voor het ONK vorige week was het een drama dus vandaag moesten we nog flink wat foto’s maken om het allemaal in te halen daarbij kwam nog dat ik een bijholte ontsteking kreeg waar ik heel de week last van heb gehad, na veel zoutwater snuiven en af en toe een Paracetamol had ik gelukkig een stuk minder last maar waarschijnlijk worden het vandaag snorkel duikjes.
We hadden besloten naar de Bergse diepsluis te gaan omdat dat de plek is waar ik heel bekend ben omdat het mijn huisrif is en er is altijd wel wat te vinden, maar omdat het in het weekend altijd zo druk is hadden we een heel scenario bedacht als we eventueel niet konden parkeren op de parkeerplaats.
Ik haal s,morgens vroeg Lia op om samen naar Scharendijke te rijden om ons te melden voor de wedstrijd maar als we daar veel te vroeg aankomen besluiten we nog even naar het Koepeltje te rijden om toch nog even te kijken bij de steiger of het zicht goed is om dan toch daar een duik te maken.
Als we bij het Koepeltje aankomen stappen we uit en kijken eerst in het haventje en we zien gelijk tientallen kompas kwallen ronddrijven en dat zijn niet mijn vrienden onderwater we lopen richting het duik steigertje en als we daar aankomen lijkt het zicht onderwater er niet veel beter dan vorige keer we zien allemaal grote vlokken onderwater drijven we besluiten dus bij het eerste plan te blijven en gewoon naar de Bergse diepsluis te gaan.preken we nog wat bekende om half 9 kunnen we ons melden en krijgen we onze papieren en vertrekken we naar de Bergse diepsluis.
We moeten 50 minuten rijden en als in de buurt van de Bergse diepsluis komen vrees ik het ergste maar van de drukte is helemaal geen sprake de parkeerplaats is niet eens vol en als willen parkeren staan we zelfs naast de trap en daar heb ik me heel de morgen al druk over gemaakt.
De eerste duik ga ik voor makro en visportret ik heb een onderwerp in mijn gedachte en ik wil dat zo snel mogelijk voor elkaar krijgen om daarna nog 2 duiken te maken voor groothoek en groothoek met model.
We gaan snel te water en gaan naar links we blijven ondiep ik krijg gelijk last van mijn oren dus moeten we echt ondiep blijven ik had 2 onderwerpen in gedachten voor makro het ene onderwerp is meer dan genoeg aanwezig maar kun je alleen maar in een bepaalde positie fotograferen de andere is ook genoeg aanwezig maar moet dan ook aan een bepaalde voorwaarde voldoen dus ik kan mijn gang gaan.
Na een kleine 100 foto’s krijg ik de melding batterij leeg dit is bale ik heb mijn visportret niet eens gemaakt ik gebaar naar Lia dat we eruit gaan omdat langer in het water liggen toch geen zin heeft.
Het rare van alles is dat ik zeker weet dat de batterijen opgeladen is en dat ik de dag ervoor een test heb gedaan waar ik bijna 500 foto’s heb gemaakt met flits, ik snap er niks van.
We gaan het water uit en lopen terug naar de auto en besluiten er maar gelijk een pauze van te maken, als we aan de koffie zitten komt Daniel langs om te kijken hoe het gaat en we zien nog een heleboel deelnemers van het ONK voorbij komen die ook allemaal een duik maken aan de Bergse diepsluis sommige maken hier 1 duik en gaan naar een andere stek wij besluiten hier te blijven.

Ik ben ongeveer 60 minuten onderwater geweest, ik ben rond 09:45 te water gegaan, de watertemperatuur was 17 graden, het zicht was goed tot heel goed, ik ben max 2 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief