Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jenny Smit – Amed, dag 2

Op het laatste moment wordt het duikplan gewijzigd. In plaats van de beroemde Liberty wordt het dé muckdive-plek van Bali.

jenny-smit-amed-2-harlekijn-41027


Datum: 6 augustus 2016
Duiklocatie: Amed

duikreport-call-to-action-350x85

Buddy heeft nog nooit op het USSR Liberty Wreck bij Tulemben gedoken. Eigenlijk vind ik dat die duikstek een must is voor iedereen die op Bali duikt. Didi wil vroeg vertrekken om de drukte voor te zijn, maar na een vermoeiende eerste duikdag zien wij dat niet zitten. Omdat we ook niet met honderden duikers bij het wrak willen hangen, wijken we uit maar Seraya.

Duik 652 en 653 – Seraya
Seraya is sinds een paar jaar dé muckdive en macrosite van het oosten van Bali. We maken een duik aan de linkerkant en eentje aan de rechterkant van de instap.

Het pygmeezeepaardje op 28 meter hebben we niet gevonden, maar we hebben wel een hoop garnalen, slakken, lipvissen en gobi’s gezien. Ik heb nog even een zwemwedstrijd gehouden met een mantis shrimp, maar het diertje heeft gewonnen. Tevergeefs pingpongde ik op en neer tussen een aantal hopen stenen terwijl de kleurrijke garnaal voor me uitrende. En toen was-ie ineens weg….

jenny-smit-amed-2-nudi-41027

Een aantal duikers van een andere duikschool heeft bij Seraya een mola-mola gezien. Erg bijzonder! Wij hadden minder geluk.

Duik 654 – nachtduik Melasti
In de avond duiken we met Marion bij Melasti. Marion is een meester in het spotten van klein grut. Zo zien we een aantal bumble bees in zee-egels en ook een kleurrijk stel harlekijngarnalen.

Fotograferen is een ramp. Ik moet me vastgrijpen aan stenen om niet van hot naar her gesleept te worden door de surf. Het wier beweegt vrolijk de andere kant op. Af en toe met ik echt even een pauze inlassen om niet te misselijk te worden. De geplande duiktijd van anderhalf uur haal ik net niet: door de surf tolt mijn hoofd en wil ik het water uit.

jenny-smit-amed-2-garnaal-41027

jenny-smit-amed-2-bij-41027

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief