Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jaap Jonk – Onderwater met een duikboot in Vinkeveen

Locatie Vinkeveen

 

In dit Duikreport beschrijft Jaap Jonk een bijzondere ervaring en deelt hij zijn film. Jaap werd verrast met een tochtje in de NordicSub in de Vinkeveense Plassen.

Als de duiksport om medische redenen niet meer mogelijk is dan is dit een mooie mogelijkheid om toch met je voormalige duikmaatjes onderwater te gaan. Ik ben Sander v.d. Heijden en Edson Geertruida dankbaar voor dit mooie cadeau welke ik voor me verjaardag gekregen heb.

Emile van Essen die de NordicSub ontworpen en gebouwd heeft kunnen we nog van zijn tijd dat hij sportduiker was bij onze vereniging OSV Orca.

_DSC3858b__800x533_

We waren op de hoogte dat hij bezig was met het bouwen van een duikboot en dat zijn stand locatie in Vinkeveen was. Vanuit de vereniging waren er in verleden wat bootduiken georganiseerd via Scuba-academie zodoende waren er al wat contacten.

 

 

_DSC3863__2___800x533_

Het was een mooie dag om het water op te gaan, de zon scheen regelmatig en dat maakt het zicht onderwater extra aantrekkelijk.

We hadden afgesproken dat ik vanuit de NordicSub zou gaan filmen wat je dan zie, Ellie zou dit van buitenaf onderwater doen. Sander onze topfotograaf zou dit ook van buitenaf doen om juweeltjes te schieten.

 

_DSC3896__800x533_

Ik moet zeggen dat ik het een bijzondere duik vond, indrukwekkend zo als het gebouwd is en wat er voor apparatuur er aan boord zit. Al met al was het een geslaagde duik waarvan we met ze alle genoten hebben.

Ik zal het zeker op termijn nog een keertje overdoen…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief