Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Stans van Hoek – Dagje Naturagart

Duikreporter Stans van Hoek Ging een dagje duiken in Naturagart. 

Datum 29 september 2012
Locatie Naturagart Ibbenbüren, Duitsland

 

Voor dag en dauw mijn bed uit, douchen, water koken voor een bakkie leut onderweg en om 05.00 uur in de auto om in Zoetermeer mijn buddy Simon op te pikken. Gelukkig heb ik mijn duikspullen op mijn droogpak na gisteravond al ingeladen. Mijn droogpak heeft vannacht nog binnenstebuiten gehangen om te drogen na de reparatie (nieuwe rits en paar gaatjes bij een voet) Ik ben Eddy van Vliet heel dankbaar dat hij de klus nog heeft weten te klaren. Maar goed… terug naar vandaag.

Om exact 05.39 uur vertrekken we vanuit Zoetermeer richting Duitsland. De rit gaat vlot en we zijn om 08.20 op de plek van bestemming. Er zijn karretjes om de uitrustingen naar de ingang van het duikpark te brengen. Helaas zijn deze niet berekend op een dubbel-12 set, maar ik heb mijn eigen karretje en duikkist met wielen, dus geen probleem.

Na inschrijving wordt een briefing gegeven. Er wordt verteld over da algemene gang van zaken in de hal en het water. Je mag geen levende wezens anders dan je eigen buddy aanraken… Geen mes mee… Wel foto’s maken maar niet flitsen enz enz.
Iedere duiken krijgt een plastic kaartje met een barcode eraan dat door middel van een bandje om de tank bevestigd kan worden. Zo weet met altijd wie er de duiker is (mocht er iets mis gaan) en wiens tank gevuld wordt. Ook moeten we nog een verklaring tekenen dat we geen probleem hebben met zicht van ca. 1 meter (ivm claustrofobie enzo…).

Kopie_van_IMG_1281
Dan is tijd voor het omkleden en set opbouwen, waarna we te water kunnen via een trap. Al direct begrijpen we waarom we die “1 meter zicht verklaring” moesten tekenen…. Juist ja, slecht, nee heel slecht zicht. We starten langs de linkeroever (muur) die we volgen tot deze route dood blijkt te lopen…. Helicopterturn (voor zover daar ruimte voor is) en terug. Uiteindelijk komen we weer terug bij de trap en proberen de andere kant. Deze is meer succesvol, we

Ik maak ondanks het slechte zicht een aantal foto’s van Simon en een steur en andere vissen.

Kopie_van_IMG_1300Na 55 minuten houden we het voor gezien en beëindigen onze duik. Na het omkleden en een kop koffie maken we nog een rondje om de duikvijver en het park, om vervolgens onze biezen te pakken en te vertrekken.

Op de terugreis doen we Dive World (de duiktoren) in Enschede nog aan om wat te drinken en rond te kijken in de winkel. Hier moeten we de komende winter maar weer eens een dagje doorbrengen, lekker om te kunnen trainen terwijl het water niet koud is.

 

 

Om 19.30 uur steek ik de sleutel in het slot en ben ik thuis…..
Kopie_van_IMG_1289

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief