Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Italië in één oogopslag

Algemeen

Hoofdstad: Rome
Aantal inwoners: 59 miljoen
Taal: Italiaans
Valuta: Euro
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitskaart
Website: Italian Tourism Official Website
Actuele reisadviezen en -info: Nederland wereldwijd, de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (NL)

Duiken

Italië heeft heel veel duikmogelijkheden. Met de eilanden erbij gerekend heeft Italië een kustlijn van 7600 kilometer, genoeg water om uit te kiezen dus. In de Middellandse Zee is het water relatief rustig, je zult weinig last hebben van golven of stroming. Het water is daarbij over het algemeen lekker warm en helder. Je kunt in Italië via een duikschool duiken of individueel. Ten zuiden van de lijn van Rome zijn er op verschillende diepte wrakken uit de Tweede Wereldoorlog te vinden waarop gedoken kan worden. Langs de kust en rond de eilanden vind je op verschillende locaties stekken met grotten. Italië kent meerdere natuurreservaten waar je alleen met een duikschool kan duiken. In het Middellandse Zeegebied rond Italië is het getijverschil met ongeveer dertig centimeter zeer gering.

Beste reistijd voor duikers

Je kunt het gehele jaar in Italië terecht. In de meren varieert de watertemperatuur van 11 graden Celsius in april tot 25 graden in augustus. Het zeewater is in april zo’n 13 graden en kan in augustus oplopen tot 30 graden Celsius. De beste reisperiode wordt vooral bepaald door wat je naast het duiken wilt doen. En ga je in de wintermaanden, check dan ook of het duikcentrum van je keuze geopend is.

Juweelbaars
IlGrandeBlu_Italie_gorgonen2

Klimaat

Het grootste deel van Italië heeft een mediterraan klimaat. Het land kent met een temperatuur van circa 30 graden over het algemeen warme zomers. Met circa 9 graden kan je de winters koel noemen. De watertemperatuur in het hele Middellandse Zeegebied rond Italië is met 12 tot 13 graden in januari tot 24 tot 26 graden in augustus zeker aangenaam te noemen. De Italiaanse kust is lang, per regio kan er een paar graden verschil in watertemperatuur zitten.

Reizen naar Italië

Je kunt op verschillende manieren naar Italië reizen. De afstand van het noorden tot het zuiden is zo’n 1200 km, waardoor je reistijd nogal kan verschillen afhankelijk van je eindbestemming. Kies je ervoor om met het vliegtuig naar één van de zes luchthavens te gaan, dan ben je 1 uur en 15 minuten tot 2 uur en 30 minuten aan het vliegen. Met de auto is de afstand van Utrecht naar de hoofdstad Rome, die redelijk in het midden van Italië ligt, ruim 1600 km.

Tussen het vasteland en de eilanden in de Middellandse Zee varen veerboten. Sommige eilanden zijn ook per vliegtuig te bereiken.

Wat kun je in Italië nog meer doen?

Het is zeker een van de meer veelzijdige landen van Europa, bekend om de heerlijke Italiaanse keuken, de cultuur, de historische gebouwen en de prachtige natuur. In het noorden van Italië kan je heerlijk genieten van de meren zoals het Gardameer en het Comomeer. Het noordoostelijke deel ligt voor een deel in de Alpen en deels in de Dolomieten. Het zuiden van Italië staat bekend om de olijf- en wijngaarden, maar je kan ook het vulkanische eiland Sicilië gaan ontdekken. Kamperen, met de camper op pad, B&B’s, een huis huren of je intrek nemen in een hotel(letje), het kan allemaal. En of je nu wel of niet gaat duiken of snorkelen, er valt in het hele land voldoende te genieten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief