Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Israël

De Rode Zee wordt ook wel beschouwd als een van de mooiste duikplekken ter wereld, en in Eilat kun je dat zelf beleven. De duikscholen staan direct aan het water. Ook langs de Middellandse Zeekust wordt gedoken.

Maar Israël is ook een land met een interessant verleden en heden.

Algemene info281_israel1

Hoofdstad: Jeruzalem
Aantal inwoners: 7,3 miljoen
Taal: Hebreeuws, Arabisch en Engels
Valuta: Shekel
Reisdocumenten: Nederlands paspoort. Bij terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig. Een visum is niet nodig.

Duiken

Rosh Hanikra in het noord-westen van Israël ligt aan de Middellandse Zee en heeft prachtige onderwatergrotten.

Zo’n 60 km zuidelijker ligt Caesarea. Dit is de ultieme plek voor de liefhebber van archeologie: hier duik je in een echte Romeinse onderwaterstad! Ook boven water zijn vele opgravingen uit de Romeinse tijd te bezichtigen.

RTEmagicC_281_israel2.jpgEen duik in Caesarea valt primate combineren met een bezoek aan het mondaine Tel Aviv. Een stad waar het draait om cultuur opsnuiven, winkelen, heerlijk eten, tot in de late uurtjes uitgaan en de volgende dag met een cocktail bijkomen aan het strand.

Eilat ligt in het zuidelijkste puntje van Israël aan de Rode Zee: een (onder)watersport badplaats bij uitstek. Vanaf het strand loop je zo met de je duikuitrusting het water in. Na een paar meter kom je al bij het eerste rif; je hoeft dus niet eerst op een boot. De zee is hier zo uitzonderlijk helder dat op ieder niveau te genieten valt van de unieke onderwaterwereld met haar grote rijkdom aan vissoorten en kleurige koralen.

Alle duikclubs in Israël werken volgens de Nitrox Techniek.

Beste reistijd voor duikers

Het gehele jaar door

Klimaat

Bovenstaande temperaturen zijn gemiddelden. In de zomermaanden kan de temperatuur in met name Eilat flink oplopen. Voor een vakantie in Eilat zijn het voor- en najaar betere reisperiodes.

j f m a m j j a s o n d
Temperatuur lucht 17 19 21 26 30 32 34 35 32 28 24 18
Temperatuur water 21 20 21 22 23 24 25 26 25 24 23 22

 

Wat kun je in Israël nog meer doen?

Israël ligt in het centrum van het Midden-Oosten. Dit is de plek bij uitstek waar oost en west elkaar ontmoeten en dat merk je aan alles. Israël is een modern westers land, met oosterse invloeden. Er is dan ook van alles te beleven. Of je nu komt voor het uitgaansleven of voor cultuur, of je wilt relaxen of juist actief wilt genieten van de prachtige natuur; in Israël ben je voor alles aan het goede adres.

 Israel is qua oppervlakte relatief klein, maar 2/3 van Nederland. Een ideaal vakantieland, want je hoeft nooit grote afstanden af te leggen. Compleet uit je dak gaan doe je in trendy Tel Aviv, een moderne stad aan de Middellandse Zee. Hier vind je mooie zandstranden die grenzen aan het centrum waar winkelstraten, markten en shopping malls liggen. Maar Tel Aviv staat vooral bekend om een bruisend uitgaansleven. Het wordt wel het New York aan de Middellandse Zee genoemd. Dit is de stad die nooit slaapt!

De hoofdstad van Israël is Jeruzalem. Deze stad ligt op een uurtje rijden van Tel Aviv en is qua sfeer bijna het tegenovergestelde. Jeruzalem ademt historie, cultuur en religie uit. Hier vind je belangrijke joodse, islamitische en christelijke heiligdommen, zoals de Klaagmuur, de Al Aqsa moskee en de Via Dolorosa, de lijdensweg van Jezus. Jeruzalem heeft ook een aantal boeiende musea, zoals Yad Vashem, het indrukwekkende museum en monument van de Holocaust.

RTEmagicC_281_israel4.jpgNaast cultuur is er in Israël ook heel veel bijzondere natuur te zien. De natuurliefhebber haalt zijn hart op in de vele natuurreservaten waar je urenlang kunt wandelen, mountainbiken of bergbeklimmen. Ga je liever raften of kajakken? Ook dat is mogelijk. In het noorden van Israël, in de streek Galilea, kun je genieten van groene bergen en van de rivier de Jordaan. In het midden van het land vind je een van de meest bijzondere natuurverschijnselen van Israël: de Dode Zee. Dit meer is zo zout, dat je erop kunt drijven.

In het zuiden ligt de indrukwekkende Negev- woestijn die bestaat uit rotsen en bergen. Aan de rand van de woestijn ligt de mondaine badplaats Eilat. Het contrast tussen woestijn en zee levert een unieke diversiteit aan natuur op. Aan de ene kant ligt de woestijn met zandduinen, grillige rotsformaties, ravijnen en kraters. Je kunt hier prachtige kameeltochten en jeepsafari’s maken. Aan de andere kant het zonnige vakantieoord Eilat. Dankzij de centrale ligging is Eilat een goed startpunt om zowel Egypte als Jordanië te verkennen. Zo kun je in één vakantie drie landen bezoeken en de belangrijkste bezienswaardigheden bezichtigen. Na een uitstapje over de grens is Eilat de ideale plek om naar terug te keren en heerlijk te genieten van de zon, te flaneren over de boulevard, culinaire hoogtepunten te beleven en je te begeven in het bruisende nachtleven.

Wat je niet mag missen…

Ieder jaar in november wordt er in Eilat de SanDisk Red Sea Underwater Photo competition georganiseerd. Duikers vanuit de hele wereld komen naar de fotowedstrijd om de hoofdprijs van $ 25.000 in de wacht te slepen. Er heerst een geweldige, internationale sfeer. Naast de gratis duikmogelijkheden worden er tijdens de competitie workshops gegeven en op de vele parties wordt tot in de late avonduurtjes gefeest.

Het Dolphin Reef in Eilat is meer dan een bezoekje waard. Deze dolfijnen geven je geheel uit vrije wil de kans om met ze te zwemmen of te duiken. Het Dolphin Reef heeft een fijn strand waar je ook als niet-duiker een heerlijk dagje kunt doorbrengen. Een ideale plek voor het hele gezin!

Aanvullende info over Israël

Voor veel Nederlanders is Israël niet een land waar je in eerste instantie aan denkt bij het boeken van je (duik)vakantie. In werkelijkheid is Israël echter anders dan vele media doen vermoeden. Het is waar, je moet inderdaad even die drempel over om de stap te nemen je vakantie hier naar toe te boeken en je zult ongetwijfeld verontruste familieleden en vrienden achterlaten. Maar je krijgt er enorm veel voor terug. Een vakantie in Israël is vakantie in een land met een indrukwekkende cultuur, boeiende historie, prachtige natuur, mooi weer, goede service, een fijn prijsniveau, heerlijk eten en vele toeristische mogelijkheden zowel boven- als onderwater.

De informatie en de bijbehorende foto`s in de rubriek Landen-/Regio-info worden aangeleverd door de officiële toeristische instantie van het land/de regio of door de PR-vertegenwoordiging in Nederland en/of België.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief