Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikeilanden in Indonesië

Met zijn ruim 17.000 eilanden en eilandjes is Indonesië groot en zijn de duikmogelijkheden eindeloos. Een kleine greep uit de duikeilanden…

Bali

Het bekendste eiland van Indonesië – ten minste onder de toeristen – is het ‘Eiland van de Goden’.  Niet alleen boven water, maar ook onder water zul je verbaasd staan. Manta’s, scholen vis, mola mola’s, het beroemde wrak van de USS Liberty en kleurrijke riffen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Duiklocaties liggen rond het eiland. Blijf op één plek of ga van noord naar zuid en oost naar west en combineer het duiken met de fascinerende natuur en cultuur. 

EWDR_mola-mola_Bali.

Komodo

Komodo is het land van de Komodo-varanen, een must-see. Maar Komodo National Park is ook beroemd om de onderwaterwereld. Een plek met stroming, maar haaien, adelaarsroggen en manta’s voelen zich er thuis. Tel daar de kleurrijke riffen met het diverse onderwaterleven bij op en je hebt een topduiklocatie! 

Gili-eilanden

De drie Gili-eilanden -Trawangan, Air en Meno- liggen bij Lombok. Je kunt er perfect snorkelen en duiken boven de koraalriffen. Schildpadden worden elke duik bijna gegarandeerd. Er zwemt heel veel vis en je kunt er van alles zien – dwergzeepaardjes tot manta’s en soms ook haaien.

Foto: Erik de Boer
Foto: Erik de Boer

Noord-Sulawesi

Een duikeiland met de grootst mogelijke variatie. Duik tussen de critters van Lembeh Strait (de muckdiving-hoofdstad van de wereld!), zweef langs de met kleurrijke koralen begroeide wanden, ga op zoek naar de dwergzeepaardjes en ander macroleven, aanschouw de paringsdans van de mandarijnvisjes en zie in één duik tot wel 20 schildpadden. 

Raja Ampat

Het is even reizen, maar dan heb je ook wat! Duik tussen de honderden groene eilandjes in kristalhelder water op bontgekleurde riffen. Deze archipel herbergt een ongerepte onderwaterwereld waar je van alles vindt – van dwergzeepaardjes tot manta’s. 

Raja Ampat

Keuze genoeg! Er zijn zo veel eilanden! Ben jij ergens geweest en wil je je tip delen? Geef hieronder een reactie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief